Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Toronto nära avancemang – efter jättevändning

Drygt halvvägs genom den tredje perioden låg Toronto under med 1–4 i nattens möte med Tampa Bay. Då stod Leafs för en stark upphämtning – innan Alexander Kerfoot avgjorde matchen i förlängningen. Nu är laget en seger från avancemang.

Toronto Maple Leafs är nära att bryta sin slutspelsförbannelse.

I natt stod stjärnlaget för en jättevändning i den tredje perioden mot Tampa Bay Lightning, där Leafs hämtade upp ett 1–4-underläge med drygt halva perioden kvar att spela innan Alexander Kerfoot kunde fullborda vändningen i övertidsspelet med sitt 5–4-mål.

Leafs leder nu matchserien mot Tampa Bay med 3–1 i matcher efter att man vunnit tre raka matcher efter 3–7-förlusten i match ett. Vid ytterligare en seger så tar sig Toronto för första gången sedan 2004 vidare från första rundan av Stanley Cup-slutspelet.

Tre assist av Nylander

William Nylander spelade en huvudroll i Maple Leafs vändning, då han stod för assist på båda Auston Matthews reduceringsmål i den tredje perioden innan han slutligen fanns med i förarbetet till Kerfoots avgörande i numerärt överläge i den fjärde perioden.

Nylander har haft ett produktivt Stanley Cup-slutspel än så länge, där han på de fyra inledande matcherna producerat sju poäng fördelat på två mål och fem assist.

Victor Hedman noterades för två passningspoäng för Tampa Bay i matchen, hans två första poäng i årets Stanley Cup-slutspel.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4–5 e. sd (2–0, 2–1, 0–3, 0–1)
Tampa Bay: Alex Killorn 2, Michail Sergatjov, Steven Stamkos.
Toronto: Auston Matthews 2, Noel Acciari, Morgan Rielly, Alexander Kerfoot.

Toronto leder matchserien med 3–1 i matcher.