Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Stuart Skinner blev först på 41 år: "Rätt häftigt"

Inte sedan 1982 hade en rookiemålvakt vunnit en slutspelsmatch för Edmonton Oilers. I natt blev Stuart Skinner den första rookien sedan Grant Fuhr att gå segrande ur en match i Stanley Cup-sammanhang för Oilers.
– Det är rätt häftigt, säger Skinner.

Bara vid två tillfällen tidigare hade en rookiemålvakt lyckts vinna en Stanley Cup-match med Edmonton Oilers. 1981 lyckades Andy Moog att göra det mot New York Islanders och året därpå vann Grant Fuhr en match mot Los Angeles Kings.

I natt kunde Stuart Skinner skriva in sig i det exklusiva sällskapet, då han liksom Fuhr lyckades besegra Kings och som tredje rookiemålvakt någonsin vinna en slutspelsmatch för Oilers.

– Det är rätt häftigt. Jag är bara tacksam över att vara i den position som jag befinner mig i och jag ser framemot att fortsätta. Förhoppningvis kan vi göra lite skada, säger Skinner i ett videoklipp på Oilers hemsida.

Den 24-årige burväktaren stoppade 22 av 24 skott i matchen som Oilers vann med 4–2.

Avgjorde i tredje perioden

Oilers kopplade ett tidigt grepp om matchen, då man drygt tolv minuter genom den första perioden hade gått upp i en 2–0-ledning efter mål av SHL-bekantingen Derek Ryan samt lagets tyske superstjärna Leon Draisaitl. Kings lyckades dock ta sig in i matchen igen i mittperioden, där Phillip Danault först reducerade matchen, framspelad av Adrian Kempe, innan Gabriel Vilardi lirkade in kvitteringen i slutskedet av mittperioden.

Oilers skulle dock se till att dra det längsta strået, då Klim Kostin satte det matchvinnande målet tidigt i den tredje perioden innan Evander Kane stängde matchens målskytte med sitt 4–2-mål i tom kasse.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 4–2 (2–0, 0–2, 2–0)
Edmonton: Derek Ryan, Leon Draisaitl, Klim Kostin, Evander Kane.
Los Angeles: Phillip Danault, Gabriel Vilardi.

Matchserien står 1–1 i matcher.