Loui Eriksson, Anthony Greco och Petteri Lindbohm.
Foto: Bildbyrån
SHL

Fredrik Sjöström: "Vi har en dialog med de tre"

ANNONS

Loui Eriksson, Anthony Greco och Petteri Lindbohm har alla utgående avtal med Frölunda. Nu har parterna påbörjat diskussioner kring framtiden.
– Vi har en dialog med de tre, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

Under gårdagen tackade Frölunda av åtta spelare, däribland Joel Lundqvist, och Andreas Borgman samtidigt som klubben meddelade att man valt att gå skilda vägar med unge forwarden Liam Dower Nilsson.

Tre spelare vars kontrakt också löper ut är Loui Eriksson, Anthony Greco och Petteri Lindbohm. Dessa spelare fanns inte med bland de som tackades av. Anledningen till detta är att de inte är helt avskrivna från nästa säsongs lagbygge.

– Vi har en dialog med de tre. Vi får se vad det leder till och jag kan varken säga att det leder till något eller inte. Det är tre spelare vi vill ha fortsatt dialog med. Det kommer säkert vara en fråga för vad spelarna vill och vad vi vill och hela det stora pusslet. Men alla tre har visat något som gör att vi är fortsatt intresserade, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Göteborgs-Posten.

“Visade bra saker”

Loui Eriksson har själv varit tveksam till en fortsättning som spelare, men än så länge är inget slutgiltigt besked fattat.

– Vi har pratat nu efter säsongen och tyckte att han hade ett bra slutspel. Det kan nog vara bra att ha en vecka eller två ifrån hallen och fundera innan man sätter sig ner och pratar igen. Det kan vara bra att få lite distans till det både från han och från vår sida, säger Sjöström.

Anthony Greco slutade på en tredjeplats i lagets interna poängliga med 25 poäng (13+12) på 47 grundseriematcher samt ytterligare åtta poäng (4+4) på 13 slutspelsmatcher.

– Det tog lite tid att acklimatisera sig till ligan och till oss. Från februari och framåt kom han in i det och visade bra saker och det finns saker som är lovande där, säger Sjöström.


TV: Vad saknades för Frölunda?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games