Axel Sundberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Axel Sundberg klar för Örebro

ANNONS

Axel Sundberg gjorde succé i Hockeyallsvenskan med Mora den här säsongen. Nu står det klart att forwarden följer med tränaren Johan Hedberg till Örebro.
– Axel har gjort en spännande och snabb resa, säger sportchefen Niklas Eriksson.

Axel Sundberg hämtades in från norska Vålerenga till hockeyallsvenska Mora inför den här säsongen. Där växte forwarden snabbt ut till en nyckelspelare och producerade totalt 36 poäng (18+18) på 49 matcher i grundserien för dalalaget.

Nu står det klart att 24-åringen följer med tränaren Johan Hedberg till Örebro. Via sin hemsida meddelar Örebro att forwarden skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben.

– Axel har gjort en spännande och snabb resa. Han har ändå gått den långa vägen och fick sitt genombrott i Hockeyallsvenskan under den gångna säsongen. Axel en storväxt spelare som besitter ett starkt skott och som även gillar att bryta mönster. Det ska bli väldigt intressant att följa Axels framfart i Örebrotröjan, säger sportchefen Niklas Eriksson.

“Ser framemot att ta det här steget”

Sundberg har tidigare spelat tre SHL-matcher med Växjö Lakers och har förutom Mora även spelat allsvensk hockey med Kristianstad.

– Jag är väldigt laddad att komma till Örebro. Det kändes intressant direkt när vi började prata. Jag hade ett bra år tillsammans med Johan i Mora och jag är glad att få fortsätta jobba med honom. Örebro som klubb har gjort det bra i flera år nu och jag ser fram emot att ta det här steget. Jag är en skjutglad powerforward som vill vara med och bidra till att vi som lag blir framgångsrika, säger Sundberg.

24-åringen blir Örebros tredje nyförvärv inför nästa säsong, då man sedan tidigare presenterat både Samuel Johannesson och Ludvig Larsson från Brynäs respektive Rögle.


TV: Gör Örebro rätt som bygger om?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games