Jimmie Jansson Lorek.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Jimmie Jansson Lorek stannar i Västerås – skriver långtidskontrakt

ANNONS

Jimmie Jansson Lorek blir Västerås trogen en lång tid framöver. 
Lagkaptenen, som också har VIK som moderklubb, förlänger sitt kontrakt med fyra år. 
– Det kändes jäkligt bra och naturligt att satsa på honom och att han ska vara med på den här resan under en längre tid, säger sportchefen Niklas Johansson.

Ända sedan 2016 har Jimmie Jansson Lorek spelat i Västerås och han har då både varit med om att åka ut ur HockeyAllsvenskan, gå upp igen samt inleda en satsning mot SHL. 

Nu står det klart att lagkaptenen blir kvar i klubben och kommer att vara i VIK en lång tid framöver. På sin hemsida meddelar Västerås nämligen att backen har skrivit ett nytt fyraårskontrakt, 

– Det känns väldigt bra såklart, speciellt med den här avtalslängden också. Det har ju bara varit ett eller två år genom åren. Det känns såklart som en otroligt speciell dag, framför allt för mig och förhoppningsvis för föreningen också, säger Jansson Lorek i ett klipp på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Det var ganska klart från start redan innan den här processen drog igång att vi letade på att få lite fler år. Jag har varit här ett tag och trivs såklart. Jag ska fylla 29 år snart så jag tänkte inte något annat än att stanna längre i Västerås.

“Är en stor del av resan vi ska göra”

Jimmie Jansson Lorek har varit lagkapten för Västerås sedan 2021. Den senaste säsongen gjorde han 27 poäng på 40 matcher men hans bästa säsong i klubben var 2020/21 då han gjorde hela 38 poäng på 52 matcher och vann backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan. 

– Jimmie har jag haft koll på i många år och sedan jag kom in tycker jag att han har haft rätt attityd och vilja. Han lyfte sig i slutspelet innan han blev skadad. Det kändes jäkligt bra och naturligt att satsa på honom och att han ska vara med på den här resan under en längre tid, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson och fortsätter: 
– Jag vill att han ska vara med och att han ska känna att han är en stor del av den här resan vi ska göra. Då känns det viktigt att han får det här förtroende av mig. 

28-åringen har totalt spelat 316 matcher i HockeyAllsvenskan där han förutom Västerås också har representerat Timrå. I Västerås har han spelat totalt 369 matcher och gjort 185 poäng vilket redan gör att han ligger tia i antal matcher spelade i klubbens historia samt har näst flest poäng av backarna.


TV: "Han har inte kroppspråket man vill se från en målvakt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games