Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Anton Johannesson är klar för Brynäs

ANNONS

Anton Johannesson. Så heter Brynäs första nyförvärv till kommande säsong. Backen är klar på 2+1 år.
– Anton har verkligen en intressant profil med häftig spelförståelse och högt hockey-IQ, säger sportchefen Johan Alcén till klubbens hemsida.

Under tisdagen avslöjade Hockeysverige.se att Anton Johannesson var högaktuell för spel i Brynäs. Nu har man bekräftat värvningen. Backen kommer närmast från spel i HockeyEttan, där han representerade Dalen och gjorde 26 poäng på 32 matcher.

Anton Johannesson är en 21-årig back som spelat J-landslagshockey på U16-, U17- och U18-nivå. Han draftades av Winnipeg, i femterundan, av draften 2020. Han missade emellertid hela den kommande säsongen, på grund av en skada. Han tillhörde HV71 till 2022, då han blev senior och i stället flyttade till Dalen.

Nu har han skrivit på för 2+1 år med Brynäs.

– Jag är riktigt stolt över att få dra på mig Brynäströjan och spela inför alla hängivna supportrar, det är en stor klubb i hela Sverige som verkligen hör hemma i SHL. Att få den här möjligheten känns riktigt häftigt och det är en möjlighet som jag ska ta tillvara på, helt klart, säger han.

“Ser goda utvecklingsmöjligheter”

Brynäs har skrivit nya kontrakt med backarna Johannes Kinnvall, Simon Bertilsson och Theo Lindstein samt forwards Johan Larsson, Anton Rödin, Linus Ölund och Jacob Blomqvist. Anton Johannesson är klubbens första värvning utifrån.

– En otroligt spännande spelare som vi ser fram emot att se i Brynäströjan som befinner sig i precis rätt karriärläge. Gemensam nämnare med övriga förlängningar är att man verkligen visat ett extra stort intresse själv för möjligheten att spela i Brynäs IF. Han är dessutom bara 21 år och vi ser goda utvecklingsmöjligheter i Anton, säger sportchef Johan Alcén.


TV: Gör Örebro rätt som bygger om?



 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games