Team 16

Viktor Klingsell och Filip Ekberg hade stor show för Team 16

Sveriges U16-landslag besegrade Finland med 4-3 efter förlängning och tog hem fyrnationers-turneringen. Stora hjältar blev Viktor Klingsell och Filip Ekberg, där den sistnämnde också vann hela turneringens poängliga.

Sveriges 07-kull fortsätter att leverera. Den första landslagssäsongen för kullen är nu till ända, och förbundskaptenen Markus Korpinen kan se tillbaka på en framgångsrik sådan.

Säsongen kröntes också med att Team 16 vann en fyrnationers-turnering på hemmaplan i Tranås. Efter två raka segrar mot först Slovakien respektive Tjeckien vann de också mot Finland i vad som blev en ren final.

Sverige fick en drömstart på matchen när Filip Ekberg, assisterad av Viktor Klingsell, tidigt gjorde 1-0 efter att ha kommit loss i ett friläge. Det blev också 2-0 via Aron Dahlqvist efter sex minuter. Finland kom dock tillbaka in i matchen och gjorde både 2-1 och 2-2 innan den första perioden var över.

Duon var ostoppbara

I den andra perioden tog också Finland över matchen och skapade flera bra lägen mot Sverige. I målet fanns dock Love Härenstam som räddade det mesta som kom hans väg.

Sverige tog då ledningen igen via Viktor Klingsell, assisterad av Filip Ekberg.

I den tredje perioden kom Finland tillbaka in i matchen och kvitterade drygt halvvägs in. Något mer mål föll inte utan matchen gick till förlängning.