Oscar Engsund sköt två mål – Tre Kronor vinner mot Danmark

Tre Kronor vinner kvällens landskamp mot Danmark med 4-2.
Oväntad matchhjälte blev då Oscar Engsund som sköt två mål i vinsten.

Under onsdagskvällen inleddes Tre Kronors genrep inför hockey-VM om en månad och Sverige ställdes då mot grannlandet Danmark i en landskamp.

Sam Hallams mannar gjorde då inte sin bästa insats – men lyckades ändå vinna med 4-2 mot danskarna.

Det var ett lag med flera debutanter och en av dem visade direkt att han kan leverera även på internationell nivå. Efter knappt tre minuters spel kom nämligen Malmös poängkung Marcus Sylvegård i ett fritt läge och han gjorde inga misstag utan skickade in 1-0 till Tre Kronor. Sylvegård blev alltså målskytt direkt i sin första landskamp.

Danmark kvitterade sedan i slutet av första perioden och det var jämnt mellan lagen inför andra.

I början av den andra perioden chockade då Danmark genom att göra 2-1 där Linköpings forward Patrick Russell blev målskytt.

Sverige repade sig dock och kvitterade till 2-2 efter att utlandsproffset Jacob de la Rose gjort mål. 2-2 stod sig perioden ut och det var fortfarande heljämnt inför tredje perioden.

Två mål på 56 matcher – två mål i kväll

Då klev Oscar Engsund fram för Tre Kronor.

Den vanligtvis defensive backen steppade upp och sköt 3-2 till Sverige efter endast drygt två minuters spel i tredje perioden. Sverige var det bättre laget i den tredje perioden och hade även bud på fler mål.

I slutet av perioden var just Engsund i farten igen då han pangade in 4-2 direkt efter en tekning. Han sköt bara två mål på 56 matcher för Luleå i SHL och slutspelet den här säsongen – men nu satte Engsund alltså två mål i en och samma match för Tre Kronor.

Matchen slutade också 4-2 till Sverige. Marcus Högberg vaktade kassen för Tre Kronor och räddade 15 av 17 skott.

Danmark – Sverige 2–4 (1-1,1-1,0-2)

Danmark: Niklas Andersen, Patrick Russell.
Sverige: Oscar Engsund 2, Marcus Sylvegård, Jacob de la Rose.

TV: Var Luleås säsong ett tillfälligt snedsteg?