HockeyAllsvenskan

Daniel Rahimi: "Just nu vill man vara lite ledsen"

ANNONS

Det ville sig inte för Björklöven i år heller. För fjärde året i rad är man där och nosar på SHL-platsen, och för fjärde året får man åka hem tomhänta.
– Det är en otroligt tuff känsla och jag tycker att vi hade ett lag för att gå upp i år, säger backgiganten Daniel Rahimi till Hockeysverige.se.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Daniel Rahimi har för tredje året i följd varit med i Björklövens jakt på en SHL-plats. Det blev dock inget avancemang i år heller.

Djurgården vann match sex och tog hem serien med 4-2 i matcher.

Det efter att ha vunnit med 6-4 hemma på Hovet.
– Det är en enorm besvikelse och en tomhet givetvis. Det finns inte så mycket att säga, säger veteranen. 

Föregående två säsonger har Daniel Rahimi varit med och spelat final, i år föll Björklöven alltså i semifinalen.
– Det är en otroligt tuff känsla och jag tycker att vi hade ett lag för att gå upp i år. Men vi möter ett Djurgården som är väldigt skickliga, det är bara att gratulera dem.

Osäker framtid: “Jättesvårt att sia om”

Backen sitter nu på ett utgående kontrakt, och vid 35-årsålder är frågan om det blir någon mer säsong i hemstaden.

Men vad som händer i framtiden vet Daniel Rahimi inte själv just nu. 
– Det är jättesvårt att sia om vad som händer i framtiden. Jag är inte där i mina tankar. Just nu vill man vara lite ledsen.

Vad säger du om “lövens” utveckling sedan du kom tillbaka?
– Jag tycker att Björklöven som förening är på väg att uppnå något stort. Vi tar steg varje år även om vi inte når en finalplats. Vi är däruppe och krigar och är man det tillräckligt länge kommer chansen och då kommer man ta den. Jag hoppas att vi gör det inom en framtid och det är jag övertygad om att man kommer göra.

J20-laget föll på målsnöret för att komma upp i J20 Nationell, men det finns fler lovande talanger än på länge i klubben. Inte minst Småkronornas VM-målvakt Melker Thelin.
– Vi är på en jättegod väg. Det har varit många tuffa år men om man ser till de fyra senaste åren har det varit en klubb som har etablerat sig i toppen och är med och slåss om SHL-platsen. Som förening är Björklöven på god väg. 


TV: "Han vet när han får pucken att det ska bli mål"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL