Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Marcus Johansson tvåmålsskytt mot Chicago: "Det var inte vackert"

ANNONS

Marcus Johansson var NHL-nattens poängbäste svensk.
Detta efter att 32-åringen skjutit två mål och noterats för ett assist i Minnesotas 4–2-seger över Chicago.
– Det var inte vackert, men vi gjorde jobbet, säger Johansson till Star Tribune.

Marcus Johansson har varit produktiv sedan flytten tillbaka till Minnesota Wild från Washington Capitals i slutet av februari. I natt stod den svenske 32-åringen för två mål och ett assist när Wild besegrade bottenlaget Chicago Blackhawks med 4–2.

Totalt har Johansson nu producerat 17 poäng (6+11) på 19 matcher i Wild-tröjan den här säsongen.

– Det var inte vackert, men vi gjorde jobbet. Det var inte tillräckligt bra för att vara den här tiden på året, säger Johansson till Star Tribune.

Nyquist sköt första Wild-målet

Johansson kvitterade matchen till 2–2 med sex minuter kvar att spela av den tredje perioden, innan han satte det matchvinnande målet med drygt tre minuter kvar på klockan. Dessförinnan hade Johansson funnits med i förarbetet till Matt Boldys 1–0-mål i den första perioden.

– Tack och lov fick vi med oss två poäng och vi gjorde en bättre tredjeperiod. Vi måste dock spela bättre från start, säger Johansson.

Gustav Nyquist, som efter sin långa skadefrånvaro gjorde comeback under påskhelgen och noterades för två assist, fick skjuta sitt första mål i Wild-tröjan då han fastställde slutresultatet till 4–2 i tom kasse.

Filip Gustavsson gjorde, som brukligt den här säsongen, en stabil insats mellan Wilds stolpar och räddade totalt 40 av 42 skott i matchen.

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 2–4 (1–1, 1–0, 0–3)
Chicago: Joey Anderson (6), Anders Bjork (1).
Minnesota: Marcus Johansson 2 (19), Matt Boldy (31), Gustav Nyquist (11).

***

Slutspelshoppet lever alltjämt för Buffalo Sabres. Detta efter att laget i natt tagit två viktiga poäng mot New York Rangers efter straffläggning. Casey Mittelstadt kvitterade matchen halvvägs genom den tredje perioden och kunde sedan skjuta bonuspoängen till Sabres i straffläggningen.

Det är fortsatt svårt för Sabres att nå slutspel, då man ligger fyra poäng utanför en slutspelsplats med tre matcher kvar att spela. Laget behöver klättra förbi både Pittsburgh och New York Islanders i tabellen, lag som i skrivande stund har tre respektive fyra poäng mer än Sabres med två och en match mer spelad.

New York Rangers – Buffalo Sabres 2–3 e. str (0–1, 2–0, 0–1, 0–0, 0–1)
New York: Artemij Panarin 2 (28).
Buffalo: JJ Peterka (12), Casey Mittelstadt (13).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL