NHL

TV: Jett Alexander hoppade in för Toronto Maple Leafs: "Fick en blackout"

ANNONS

Till vardags studerar Jett Alexander på University of Toronto. I natt fick han göra sin NHL-debut för favoritlaget Toronto Maple Leafs mot Montréal Canadiens.
– Det är något jag kommer ha med mig för evigt, säger målvakten till NHL.com.

Jett Alexander stod i natt för en av NHL-säsongens mest oväntade debuter. Målvakten, som till vardags spelar i collegeligan OUA, blev nödinkallad till Toronto Maple Leafs. Beskedet var att han skulle sitta på bänken bakom Ilja Samsonov.

Men med en minut och tio sekunder kvar fick han hoppa in i matchen.

Det var vid ställningen 7-1 till Toronto som 23-åringen klev in på en NHL-is för första gången i sin karriär. Det blev aldrig någon räddning, men likväl registrerades han för en NHL-match.

– Första jag tänkte var “hoppas de vinner tekningen och får ut pucken”. Men ja, det var speciellt. Det var nervöst, men någonting jag kommer minnas. Vare sig du får ett skott på dig eller inte var det 70 sekunder i NHL, säger han till NHL.com.

Det kunde ha blivit ett inhopp redan i den andra perioden när Ilja Samsonov skadade sig. Ryssen spelade dock vidare och debuten fick komma i slutet av den tredje perioden istället.

– Jag tog av min keps, hoppade på isen och fick en blackout. Jag trodde inte det skulle hända, men det var ett coolt sätt att avsluta matchen och det är något jag kommer ha med mig för evigt.

Vill satsa på ishockeyn

Till spelar Jett Alexander alltså för University of Toronto i den lokala collegeligan Ontario University Athletics. 

– Jag älskar sporten men har fortfarande ett år kvar av studier. Förhoppningsvis är det något jag kan fortsätta med. Jag kanske börjar plugga igen redan i morgon.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL