AHL

Emil Andraes succé fortsätter – två nya poäng i natt

Emil Andraes islossning i AHL fortsätter. 21-åringen gjorde i natt ett mål och en assist i segern mot Springfield och står nu noterad för sex poäng på sju matcher.

Både Emil Heineman och Emil Andrae har verkligen hittat rätt i AHL. Den förstnämnda kan inte sluta göra mål samtidigt som den andra snittar närmare en poäng per match som back.

Direkt efter att HV71:s säsong tog slut åkte den tidigare JVM-kaptenen över för att spela Lehigh Valley Phantoms i AHL. Där blev det en varsin assist i de två första matcherna. Sedan dess har det bara rullat på.

I natt var backen en stor del i Phantoms 4-3-seger över Springfield Thunderbirds. Vid underläge 2-0 spelade Emil Andrae fram Jordy Bellerive till 2-1. Springfield gjorde sedan 3-1 innan vändningen kom.

En minut efter 3-1-målet satte Andrae dit 3-2 och ett par minuter senare kom även 3-3.

Med mindre än fyra minuter kvar av matchen kom avgörandet. Då var det Olle Lycksell som hittade rätt. Forwarden har spelat åtta NHL-matcher under säsongen samtidigt som han har varit en producerande spelare i AHL med 44 poäng på 50 matcher.

*****

Även Isak Rosén hade en trevlig natt. Svensken stod för två mål i Rochesters 5-1-seger mot Utica Comets.

20-åringen kvitterade till 1-1 i den andra perioden innan han satte 2-1 i början av den tredje.

TV: Höjdpunkter: Djurgården-Örebro i SM-final J18