TV: Jacob Markström hyllas efter segern: "Vann matchen åt oss"

Calgary tog en blytung seger när man vann med 3-1 över Winnipeg. De två poängen innebär att man nu kliver upp på samma poäng som Jets – som just nu har den sista slutspelsplatsen.
– Det är slutspelshockey och vi vill till slutspelet, säger Flames forward Walker Duehr till NHL.com.

JJacob Markström och Calgary Flames jagar en plats i slutspelet in i det sista. Med tre matcher kvar att spela ligger laget nu på samma poäng som Winnipeg, fast med en match mer spelad.

Calgary och Winnipeg bäddar upp för ett jättedrama inför avslutningen efter nattens tillställningen. Flames tog en livsviktig seger med 3-1 för att komma upp på samma poäng.

Det mycket tack vare sin svenske stjärnmålvakt.

– Du kan säga att Markström vann matchen åt oss. Han var fantastisk i kväll. Han räddade oss en handfull gånger, säger Walker Duehr till NHL.com.

Jacob Markström räddade 34 av 35 skott under matchen.

Backlund slog sitt personbästa

Även om Calgary tillslut plockade hem segern var det Kyle Connor som gjorde 1-0 i första perioden för Winnipeg. Det dröjde sedan till den andra perioden innan Andrew Mangiapane hittade kvitteringen.

I den tredje gjorde Flames sedan ett ryck med två mål. Först var det Walker Duehr, och sedan Nikita Zadorov.

– Vi har spelat slutspelshockey i 30-40 matcher nu. Vi vet vilken position vi är, och det är bara att trycka på. Vi har tre matcher på oss att klara det, säger Andrew Mangiapane.

Mikael Backlund hade en assist på Calgarys 1-1-mål och har med det slagit personbästa för antal poäng under en NHL-säsong. Med nattens assist är svensken uppe på 54 poäng, det tidigare personbästat låg på 53 poäng.