SM-SLUTSPELET 2023
Linus Söderströms Skellefteå reducerar i semifinalen.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Linus Söderström håller nollan – pressat Skellefteå vinner måstematchen

ANNONS

Skellefteå var pressade att vinna för att inte hamna i ett ‘omöjligt läge’.
Då såg hemmalaget till att ta hem kvällens match med 3-0 efter att Linus Söderström hållit nollan. 
– Jag tränar bra, sover bra och äter mycket grönsaker, säger Söderström om sin egen succé. 

Örebro hade vunnit de två första semifinalmatcherna mot Skellefteå och kunde skaffa sig en 3-0-ledning i matcher vid vinst även i kväll.

Skellefteå var därmed i ett mycket pressat läge då de skulle hamna i “omöjligt läge” vid förlust. Hemmalaget såg då till att reducera semifinalserien genom att vinna kvällens match med 3-0 då målvakten Linus Söderström höll nollan. 

Det blev inte någon välspelad första period utan det var en hel del felpassningar och slarv där Skellefteå inte alls spelade bra men 0-0 höll sig under de 20 första minuterna. 

– Jag tycker vi gör det lite omständligt i egen zon. De får checka fast oss flera gånger och skapa ett par farliga chanser men det är tur att vi har Linus (Söderström, målvakt) där bak som gör det fantastiskt bra, säger Rickard Hugg till C More i pausen.

“Fan bestämt oss att vi ska vinna”

I den andra perioden kom sedan Skellefteå ut klart starkare och gick att känna igen mot hur de spelat i grundserien och tidigare i slutspelet. Då kom även målen för hemmalaget. 

Pär Lindholm hade inte gjort mål på tolv raka matcher men då klev centerstjärnan fram och skickade in 1-0 för sitt första slutspelsmål. Än mer imponerande med målet var att Lindholm hade Örebrobacken Kristian Näkyväs klubba fast i sin tröja samtidigt som han gjorde mål. 

– Bra pass och bra skymning framför. Jag lyckas placera in den, det var inte det hårdaste skottet jag skjutit. Jag kände att det var något där i ryggen, säger Lindholm om målet och fortsätter: 
– Vi spelar ut. Vi har bra driv på skridskorna och vill delta i spelet. Det känns som att vi har åkt och gömt oss här lite tidigare men nu har vi fan bestämt oss att vi ska vinna den här matchen.

Skellefteås bra spel fortsatte och i slutet kom även 2-0 via en kontring. Andreas Wingerli och Tom Kühnhackl passade mellan varandra och Wingerli kunde sedan skicka in pucken bakom Jhonas Enroth. 

Efter en fin period hade Skellefteå alltså skaffat sig ett tvåmålsövertag i matchen. 

– Vi spelar bra i första men i andra får de lite mer zontid. Det gäller att få stopp på dem lite tidigare där och spela bättre nu i tredje. Det gäller att vara kompakta och ta de lägen vi får, säger Örebrobacken Filip Berglund

Söderström håller nollan

Det blev därefter en jämn tredje period där Örebro jagade för att komma tillbaka in i matchen medan Skellefteå försökte stänga ner matchen och avgöra helt.

2-0 stod sig dock under en längre tid och i slutet av perioden inledde Örebro en sista push i hopp om att kunna reducera. Det slutade dock med att Skellefteå kunde punktera matchen då Filip Sandberg satte 3-0 i tom kasse. 

Linus Söderström höll tätt matchen ut och stängde igen butiken för att se till att Skellefteå kunde vinna matchen. Söderström håller därmed nollan för tredje gången i årets slutspel och det är hans totalt nionde (!) nolla sett över hela säsongen. 

– Jag tränar bra, sover bra och äter mycket grönsaker, säger Söderström om sin egen succé och fortsätter: 
– Första perioden är inget bra men i andra och tredje så hittar vi ett stäm i vårt spel som vi inte haft i den här matchserien än så länge. Det ska vi bygga vidare på. 

Skellefteå reducerar nu semifinalserien till 2-1 men Örebro har fortfarande chansen att skaffa sig matchboll när lagen möts igen i Närke på fredag. 

Skellefteå – Örebro 3–0 (0-0,2-0,1-0) 

Skellefteå: Pär Lindholm, Andreas Wingerli, Filip Sandberg.
Örebro: – 

Örebro leder serien med 2-1 i matcher.


TV: Hyllningen till Örebros ungdomskedja

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games