Jacob Peterson hyllas av David Quinn.
Foto: Bildbyrån
NHL

Jacob Peterson hyllas av David Quinn: "En glad överraskning"

ANNONS

Jacob Peterson har varit företagsam under sin första tid i San Jose Sharks. I natt slog Lidköpingskillen med ett nytt mål – och redan inför matchen mot Colorado hyllades han av tränaren David Quinn.
– Han har varit en glad överraskning, säger Quinn till San Jose Hockey Now.

I samband med NHL:s trade deadline skeppades svenske VM-forwarden Jacob Peterson från Dallas till San Jose i utbyte mot AHL-forwarden Scott Reedy. Peterson inledde sin sejour i San Joses organisation med farmarlagsspel, men kallades upp till NHL-laget för drygt två veckor sedan.

I Sharks har Peterson sedan visat framfötterna. Han gjorde poäng i sin första match som en Shark och har totalt skrapat ihop fem poäng på sex matcher den här säsongen efter att i natt förlängt sin poängsvit till fyra raka matcher då han blev målskytt i nattens förlustmatch mot Colorado.

– Han har varit en glad överraskning, sade Sharks tränare David Quinn till San Jose Hockey Now inför nattens möte med Avalanche.
– Jag gillar verkligen hans spel. Han är smart och lättcoachad samtidigt som han har skicklighet. Han har gjort ett bra jobb.

Har utgående kontrakt

Peterson sitter på ett utgående kontrakt med San Jose och vill fortsätta imponera på Sharks ledning för att spela till sig ett nytt kontrakt.

– Vi har pratat om att han måste förbättra sin snabbhet. Allt han gör måste gå lite snabbare. Han gör ett bättre jobb med det nu. Han är fortfarande ung och det här är bara hans andra år här (i Nordamerika), säger Quinn.

Den 23-årige Lidköpingssonen fick bara en spela en match med Dallas den här säsongen innan han skickades till AHL-laget Texas Stars, där han spelade fram till att han trejdades för en dryg månad sedan.

Peterson har tidigare spelat SHL-hockey med Frölunda och Färjestad och har även spenderat två lånesejourer i Hockeyallsvenskan med Björklöven.


TV: Peterson målskytt – då förlorade San Jose på övertid

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games