Västervik blir kvar i Hockeyallsvenskan.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftat: Västervik spelar i Hockeyallsvenskan 2023/24

ANNONS

Efter Vita Hästens konkurs blir Västervik kvar i Hockeyallsvenskan. Det meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Vita Hästens ansökan om konkurs har godkänts, vilket innebär att klubben inte kommer att spela kvar i Hockeyallsvenskan nästa säsong. I stället erbjuds Västervik den vakanta platsen i ligan, en plats som den egentligen degraderade klubben valt att tacka ja till.

Västervik åkte ur Hockeyallsvenskan för en och en halv vecka sedan efter att laget förlorat kvalserien mot Tingsryd med 2–4 i matcher. 

– Vi beklagar situationen med Vita Hästen och har hanterat ärendet enligt våra tävlingsbestämmelser. Jag har kontaktat Västerviks IK och erbjudit dem platsen i Hockeyallsvenskan, och de har tackat ja, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Underskott på 6,8 miljoner kronor

Det var i fredags, förra veckan, som Vita Hästen ansökte om konkurs efter att årets resultat visat på ett underskott på hela 6,8 miljoner kronor.

– Det är bedrövligt skött. Det ska bli intressant att se den ekonomiska utredningen från konkursförvaltaren, den kommer jag läsa noggrant. Vi har inte haft något dyrt lag, vi har haft korta resor och knappt några hotellnätter och det är många klubbar som har haft betydligt mindre folk på matcherna. Ändå går det så illa och det ska inte kunna hända på ett år. Det är pissdåligt och jag hoppas verkligen att det framgår av utredningen hur det kunde bli så här, sade klubbikonen Marcus Eriksson till NT efter att Vita Hästens konkursansökan lämnats in.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om: