Västervik blir kvar i Hockeyallsvenskan.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftat: Västervik spelar i Hockeyallsvenskan 2023/24

ANNONS

Efter Vita Hästens konkurs blir Västervik kvar i Hockeyallsvenskan. Det meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Vita Hästens ansökan om konkurs har godkänts, vilket innebär att klubben inte kommer att spela kvar i Hockeyallsvenskan nästa säsong. I stället erbjuds Västervik den vakanta platsen i ligan, en plats som den egentligen degraderade klubben valt att tacka ja till.

Västervik åkte ur Hockeyallsvenskan för en och en halv vecka sedan efter att laget förlorat kvalserien mot Tingsryd med 2–4 i matcher. 

– Vi beklagar situationen med Vita Hästen och har hanterat ärendet enligt våra tävlingsbestämmelser. Jag har kontaktat Västerviks IK och erbjudit dem platsen i Hockeyallsvenskan, och de har tackat ja, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Underskott på 6,8 miljoner kronor

Det var i fredags, förra veckan, som Vita Hästen ansökte om konkurs efter att årets resultat visat på ett underskott på hela 6,8 miljoner kronor.

– Det är bedrövligt skött. Det ska bli intressant att se den ekonomiska utredningen från konkursförvaltaren, den kommer jag läsa noggrant. Vi har inte haft något dyrt lag, vi har haft korta resor och knappt några hotellnätter och det är många klubbar som har haft betydligt mindre folk på matcherna. Ändå går det så illa och det ska inte kunna hända på ett år. Det är pissdåligt och jag hoppas verkligen att det framgår av utredningen hur det kunde bli så här, sade klubbikonen Marcus Eriksson till NT efter att Vita Hästens konkursansökan lämnats in.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games