Niklas Persson tar över AIK.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bekräftat: Niklas Persson blir sportchef i AIK

ANNONS

AIK storsatsar inför nästa säsong. Via sin hemsida meddelar klubben om ett betytande ekonomiskt tillskott i satsningen mot SHL – samtidigt som Niklas Persson blir AIK:s nya sportchef.
– Den stora och långsiktiga målsättningen är självklart att ta AIK tillbaka till SHL, säger “Pajen" till klubbens hemsida.

Redan i vintras stod det klart att Niklas Persson skulle lämna sitt jobb som general manager i SHL-klubben Linköping. Nu står det klart att “Pajen” tar över sportchefsjobbet i hockeyallsvenska AIK.

Rekryteringen är en del av den satsning som AIK gör mot SHL.

– Det känns otroligt roligt, grymt inspirerande och som en ruggigt spännande utmaning att komma till AIK. Jag har redan märkt av hur starkt varumärket AIK är, hur stort intresset samt engagemanget kring klubben är vilket känns väldigt inspirerande. Jag tycker att man till exempel visar under slutspelet att det finns ett enormt stöd till laget och det ska vi ta till vara på, säger Persson till klubbens hemsida.
– Den stora och långsiktiga målsättningen är självklart att ta AIK tillbaka till SHL. För att nå dit behöver vi först etablera oss som ett topplag och göra bra saker i hela föreningen. Det är en tuff målsättning men är vi med där uppe och fightas på kontinuerlig basis över tid så ger vi oss chansen att lyckas, avslutar Persson.

Betydande ekonomiskt tillskott

Perssons kontrakt med AIK sträcker sig över säsongen 2024/25 med option om förlängning.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Niklas till oss som kommer med den erfarenhet och det ledarskap vi behöver för att driva såväl vår herr - junior och ungdomsverksamhet till nya och högre nivåer, säger AIK:s vd Anders Olson.

Utöver anställningen av Persson meddelar AIK att klubben avtalat om ett betydande ekonomiskt tillskott till klubben, där majoriteten av de pengar som kommer in är garanterat för de kommande tre årens satsning mot SHL.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games