NHL

TV: Elias Pettersson stormar mot 100 poäng – förlänger poängsviten

ANNONS

Elias Pettersson har nu bara fyra poäng kvar innan han når drömgränsen 100 poäng. Med nattens mål i Vancouvers 5-4-förlust mot Calgary har stjärnan nu gjort poäng i 14 raka matcher.

Sveriges stora NHL-stjärna Elias Pettersson är med och slåss i toppskiktet av NHL:s poängliga. Med nattens mål är 24-åringen nu sexa i poängligan.

Det var också den 14:e matchen i rad som slutade med minst en poäng för svensken. Under dessa matcher har det blivit 19 poäng. Senaste matchen han gick poänglös från var den 3 mars mot Minnesota, alltså nästan en månad sedan.

Något som har gjort att hans poängtotal har rusat upp och att det nu ser ut som en omöjlighet att han inte ska ta sig över 100 poäng. Skulle han göra det är det som den elfte svenska spelare i historien att klara av bedriften.

Backlund bakom avgörandet

I nattens match mot Calgary gjorde Elias Pettersson 2-0 i powerplay i början av den andra perioden. Sedan tidigare hade Conor Garland gjort 1-0 för Canucks.

Flames kom dock tillbaka via Tyler Toffoli och Blake Coleman för att kvittera matchen. Vancouver tog sedan ledningen igen två gånger om, och Calgary kvitterade två gånger om.

Vid ställningen 4-4 vid full tid gick matchen till förlängning. Där var det Tyler Toffoli som avgjorde matchen, på assist från Mikael Backlund.

Övriga målskyttar i matchen var, för Vancouver, Aidan McDonough och Anthony Beauvillier. För Calgary var det Troy Stecher och Jonathan Huberdeau.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL