Håkan Svedman.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Brynäs besked: “Vi är muntligt överens med tränare”

ANNONS

Det har gått över en vecka sedan Brynäs åkte ut ur SHL. 
Nu säger klubbdirektör Håkan Svedman att de är nära att presentera den nya tränarstaben. 
– Vi har muntliga överenskommelser med tränarna som vi vill ska leda laget nästa år, säger Svedman i ett klipp på Brynäs hemsida

Det har varit ganska tyst från Brynäs IF håll sedan klubben degraderades från SHL till HockeyAllsvenskan. 

Nu bryts dock tystnaden av klubbdirektören Håkan Svedman i ett längre klipp på Brynäs hemsida. Han menar att det har varit en intensiv vecka sedan den avgörande matchen mot Malmö i kvalet. 

– Det har varit otroligt intensivt. Det var riktigt tunga första dagar. Vi har jobbat med en tilltänkt allsvensk budget under en längre period. Det har varit extremt intensivt arbete med att komma igång så att vi går starka in i allsvenskan, säger Svedman.

“Kommit långt i arbetet med en ny tränarstab”

En del i arbetet är att tillsätta en sportslig organisation samt en spelartrupp som ska spela i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Där menar klubbdirektören att Brynäs är nära att vara i mål med både avtal för tränare och ett antal spelare. 

– Vi har kommit långt med arbetet med en ny tränarstab. Vi har kommit långt i arbetet med att försöka få ett antal nyckelspelare att representera Brynäs i HockeyAllsvenskan.

Om allt går som planerat förväntas Brynäs kunna presentera nyheter kring åtminstone ledarstaben i början av nästa vecka.

– Jag tänker inte lova någonting för allt är inte påskrivet. Vi har muntliga överenskommelser med tränarna som vi vill ska leda laget nästa år, sedan är det lite praktiska detaljer som ska vara på plats. En viktig första byggsten är tränarstaben. När tränarstaben är klar så blir det lättare för spelare att också haka på, säger Håkan Svedman på klubbens hemsida

“Vi ska tillbaka snabbt”

Brynäs går miste om ett stort antal pengar i och med nedflyttningen till HockeyAllsvenskan. Samtidigt får de dock en fallskärm inför nästa säsong. 

Då har klubben sin målsättning klar inför säsongen 2023/24. De ska tillbaka upp till SHL. 

– Vi ska snabbt tillbaka. De ekonomiska förutsättningarna är som allra bäst första året och vi måste utnyttja det. Det finns inget annat mål än att vi ska tillbaka direkt.


TV: Blir Brynäs sejour i HockeyAllsvenskan ettårig?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games