Tom Nilsson.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Osäker status på Tom Nilsson inför semifinalen: “Tar det dag för dag”

ANNONS

Tom Nilsson spelade bara en minut i den sjunde kvartsfinalen mot Färjestad efter att ha fått en puck i ansiktet i den sjätte matchen.
Nu är det osäker status på Frölundabacken inför semifinalen. 
– Vi får se... jag tar det lite dag-för-dag nu, säger Nilsson till GP. 

I den sjätte kvartsfinalen i Scandinavium mellan Frölunda och Färjestad så fick backen Tom Nilsson en puck i ansiktet vilket ledde till att han började blöda kraftigt och behövde sys. 

När den sjunde och avgörande kvartsfinalen spelades under onsdagen var Tom Nilsson med i Frölundas lag igen. Men han spelade bara i cirka en minut innan han klev av och följde resten av matchen i omklädningsrummet. 

– Jag kände att jag inte riktigt var redo att spela. Det gjorde lite ont och huvudet var inte riktigt redo helt enkelt, säger han till Göteborgs-Posten.

Osäker inför semifinalen

Att fatta beslutet att kliva av i en ‘game seven’ var dock inte lätt. 

– Absolut inte! Det är ju en match man verkligen inte vill stå över... samtidigt fick jag ta ett steg tillbaka och tänka är det bra om jag spelar? Då kände jag att det inte var det och då var det ett lätt beslut.

Det blir dock ingen vila för Frölunda utan redan i morgon, fredag, spelas den första semifinalen borta mot Växjö. Det är då osäkert om Tom Nilsson kan vara med och spela. 

– Vi får se... jag tar det lite dag-för-dag nu. Vi får se helt enkelt, säger Nilsson själv.


TV: Norström orolig: "Hur allvarlig är Landeskogs skada?"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL