NHL

TV: Elias Pettersson fortsatt stekhet – har poäng i 13 raka matcher

ANNONS

Elias Petterssons resa mot 100 poäng fortsätter. I nattens 6-5-förlust mot St. Louis stod stjärnan för två nya assist – och har nu poäng i 13 raka matcher.
– Det var inte vår bästa match, men vi gav oss själva en chans, säger Vancouvers Quinn Hughes efter nattens förlust.

Med åtta matcher kvar att spela av säsongen har Elias Pettersson nu 95 poäng. Det behövs därmed bara fem poäng till för att nå drömgränsen 100.

Och visst ska han väl kunna klara det?

I nattens match mot St. Louis Blues stod den svenske stjärnan för två nya assist och har nu gjort poäng i 13 raka matcher. På dessa har det blivit sju mål och tolv assist. Poängsviten är den hittills längsta i hans karriär.

Nattens dubbla assist räckte dock inte för Vancouver. Laget föll med 6-5 efter övertid mot St. Louis Blues. Det trots att laget kom ifatt efter ett 5-2-underläge.

– Vi krigade hårt. Det var ett gäng killar som krigade för oss i den sista perioden. Jag gick över till tre kedjor och det tog oss tillbaka in i matchen, säger Canucks tränare Rick Tocchet till NHL.com.

Vrana med två mål

En annan av matchens förgrundsfigurer var backen Quinn Hughes som hade två mål och en assist för Vancouver. Elias Petterssons framspelningar var båda till Andrej Kuzmenko, som hade två mål i matchen.

Ställningen efter den första perioden var 2-2 och det var i den andra som Blues ryckte och gick ifrån till 5-2. Det efter mål av Jakub Vrána, Robert Thomas och Pavel Butjnevitj.

Det var sedan också Jakub Vrana som avgjorde matchen på övertiden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL