Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Liljegren, Engsund och Alba förlänger med SSK

ANNONS

Tillsammans stod de för 75 poäng under grundserien. 
Nu står det klart att Liljegren, Engsund och Alba förlänger sina avtal med Södertälje. 
– Han börjar växa fram till en kultfigur, säger sportchefen Georgsson på klubbens hemsida. 

I samband med att laget ikväll klev ut på hemmaisen i Scaniarinken kom Södertälje även med en mycket god nyhet. 

sin hemsida meddelar klubben att den viktiga trion Viktor Liljegren, Filiph Engsund och Emil Alba förlänger sina avtal, samtliga till och med säsongen 2024/25. 
– Filiph har varit grym för oss i vinter. Han har spelat många minuter och spelar alla spelformer, att vi nu får bygga vidare med han ytterligare två säsonger känns riktigt kul, säger sportchefen Emil Georgsson och fortsätter: 
– Viktor är en underskattad spelare tycker jag, i år har han dessutom hittat en jämnhet som varit bättre än tidigare år. Att både Viktor och Filiph förlänger befintliga avtal sänder bra signaler om att man trivs i SSK.

"Ett utropstecken denna säsong"

Liljegren gjorde 30 poäng på 46 matcher under sin första grundserie med SSK, medan centern Engsund hade 21 på 50 under sin första. 

När det gäller Emil Alba har det varit en tredje säsong där han växlat upp sitt målskytte och har även i slutspelet varit väldigt viktigt för laget. 
– Emil är väl ett utropstecken för många denna säsong. Han är lojal, ansvarstagande, driver gruppen och har dessutom bidragit rejält offensivt denna säsong. Börjar växa fram till en kultfigur och är en viktig del i detta lagbygge, säger Georgsson.


TV: Är Leksand fortfarande inne på rätt spår?

Den här artikeln handlar om: