Jörgen Jönsson.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet 2023

Jörgen Jönssons ilska – efter uteblivna utvisningen: "Horribelt"

ANNONS

Växjö såg ut att få ett powerplay i slutskedet av gårdagens kvartsfinal mot Luleå. Då ändrade sig domarna i sista stund – och strök Erik Gustafssons puck out-utvisning.
– Det är horribelt att de lyckas ta bort sista utvisningen, sade Jönsson på presskonferensen efter matchen.

Det var i slutskedet av gårdagens kvartsfinal mellan Luleå och Växjö som Erik Gustafsson skickade upp en puck på läktaren i samband med en rensning. Luleåkaptenen visades först ut för delay of game, men efter att de fyra domarna konfererat ett tag togs beslutet att inte tilldela Gustafsson någon utvisning.

Detta då domarna, efter samtalet, enats om att pucken touchade en Växjö-spelare på vägen ut över plexiglaset vilket således innebär att ingen utvisning ska utdömas. Växjö gick således miste om chansen om ett sent powerplay-läge i 0–1-underläget.

– Det är horribelt att de lyckas ta bort sista utvisningen. Det är en solklar puck out. Det svider och känns jävligt hårt, sade Växjös tränare Jörgen Jönsson på gårdagens presskonferens.

“Det tycker jag är skamligt”

Jönsson var inte nöjd med lagets insats i den sjätte kvartsfinalen, där Växjö misslyckades med att avlossa ett enda skott på mål i den tredje perioden när man jagade en kvittering.

– Vi kanske inte förtjänade att få chansen att jaga, men de (domarna) dödade den chansen och det tycker jag är skamligt, sade Jönsson.

På tisdag spelas den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen mellan Växjö och Luleå.


TV: "Joakim Lindström är Skellefteås största"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL