Alexander Anderberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Bekräftat: Alexander Anderberg klar för Oskarshamn

ANNONS

Alexander Anderberg öste in 19 mål från sin backposition i Östersund den här säsongen. Nästa säsong väntar SHL-spel med Oskarshamn.

Via sin hemsida meddelar Oskarshamn att Alexander Anderberg skrivit på ett kontrakt över säsongen 2024/25.

– Kollar man min Elite Prospect-sida ser man att jag varit runt på ett par ställen de senaste åren. Det har varit lite flängande hit och dit. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt i vissa fall. Därför känns det skönt att sajna två år med Oskarshamn och med det få stabilitet, säger Alexander Anderberg till klubbens hemsida.

Anderberg gjorde stor succé med den hockeyallsvenska nykomlingen Östersund den här säsongen, där han smällde in 19 mål från sin position på blålinjen och därmed slog rekordet för flest antal mål av en back under en säsong i ligan. Han delade på backarnas skytteligaseger med MoDo-stjärnan David Bernhardt.

“Lite samma i Oskarshamn”

Totalt producerade Anderberg 37 poäng (19+18) på 52 matcher med Östersund.

– Jag har trivts otroligt bra i Östersund. Det har varit en jäkla bra harmoni i klubben, laget och hela staden under den här säsongen och det har speglat av sig i hockeyn vi presterat på isen. Utifrån sett tror jag det är lite samma i Oskarshamn. Staden är liten och sättet att spela hockey på är utmanande och rolig. Oskarshamn känns som ett ställe för mig liksom.

Med Anderberg presenterad har Oskarshamn nu fyra backar under kontrakt inför nästa säsong: Anderberg, Niclas Burström, Lukas Pilö och David Quenneville.


TV: "Vem ska Karlkvist göra till poängkung nu?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL