Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Adrian Kempe och Viktor Arvidsson tvåmålsskyttar i nattens målfest

Nattens möte mellan Los Angeles Kings och St. Louis Blues bjöd på totalt 13 mål. Los Angeles gjorde sju av dessa – varav fyra av dessa mål gjordes av Adrian Kempe och Viktor Arvidsson.

Det bjöds upp till hockeyfest i Los Angeles i natt.

När Kings tog emot St. Louis Blues bjöds publiken i Crypto.com Arena på inte mindre än 13 mål i matchen, där hemmalaget gjorde sju av dessa i en 7–6-seger för hemmalaget.

Av dessa sju mål stod Viktor Arvidsson och Adrian Kempe för fyra av dessa, då lagets svenska skarpskyttar sköt två mål vardera i målfesten. Arvidsson inledde målskyttet i den första perioden och utökade sin egen målskörd innan öppningsakten var över, medan Kempe stod för 3–0- och 6–4-målet i matchen för Kings.

Hade en 5–1-ledning

Los Angeles hade en 5–1-ledning efter den första perioden, men St. Louis skakade liv i matchen genom att vinna mittperioden med 3–0 och därmed gå in i slutakten med ett uddamålsunderläge. Kings kunde till slut reda ut stormen genom mål av Kempe och Drew Doughty i den tredje perioden, men Jordan Kyrou skapade nerv i matchens slutminut med sin 6–7-reducering.

För Kings innebär nattens seger att laget förlänger sin poängsvit till tolv raka matcher, där laget vunnit tio matcher under den långa sviten. Kings ligger på en andraplats i Pacific Division med 96 poäng på 73 matcher och har 15 poäng ned till Calgary utanför slutspelet i den västra konferensen.

Förutom sina två mål noterades Viktor Arvidsson även för en assistpoäng i matchen, vilket innebär att han nu producerat totalt 53 poäng (24+39) på 68 matcher den här säsongen. Adrian Kempe, å sin sida, har öst in 36 mål och totalt 58 poäng på 73 matcher för Kings denna säsong

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 7–6 (5–1, 0–3, 2–2)
Los Angeles: Viktor Arvidsson 2 (24), Adrian Kempe 2 (36), Alex Iafallo (12), Trevor Moore (9), Drew Doughty (8).
St. Louis: Jordan Kyrou 2 (33), Brandon Saad (18), Justin Faulk (9), Pavel Butjnevitj (24), Kasperi Kapanen (14).

***

Det krävdes sju straffomgångar innan regerande mästaren Colorado Avalanche lyckades besegra bottenlaget Arizona Coyotes i natt. Matchen stod 3–3 vid full tid efter att Coyotes hämtat upp både ett 0–2- och 2–3-underläge i den tredje perioden, men i straffläggningen kunde Colorado dra det längsta strået och fixa bonuspoängen i öknen. Efter 13 raka straffar utan mål kunde till slut Valerij Nitjusjkin avsluta straffläggningen med en elegant straff.

Arizona Coyotes – Colorado Avalanche 3–4 e. str (0–0, 0–2, 3–1, 0–0, 0–1)
Arizona: Matis Maccelli (8), Christian Fischer (12), Clayton Keller (36).
Colorado: Mikko Rantanen (48), Bowen Byram (8), Valerij Nitjusjkin (15).

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL