SM-SLUTSPELET 2023
Foto: Bildbyrån & C More.
SM-slutspelet 2023

Timrå vände och vann – efter ett offside-mål

ANNONS

Örebro gjorde 2-1 efter en misstänkt filmning. Timrå kvitterade sedan till 2-2 efter ett offside-mål – innan medelpadingarna avgjorde i övertiden. 
– Det är ytterligare en olycklig situation, säger Staffan Kronwall i C Mores sändning.

Det har varit två uppmärksammade situationer i Örebro där hemmalaget först gjorde 2-1 efter en misstänkt filmning av Mathias Bromé.

Timrå kvitterade sedan till 2-2 i den andra perioden, efter en missad offside. Det var i powerplay som Anton Lander kvitterade efter att pucken hade lämnat den offensiva zonen. På reprisbilderna kunde vi se att pucken passerade blålinjen med god marginal.

Något som fick hemmapubliken och Örebro att reagera starkt. 

Eftersom domarna inte har någon möjlighet på att kolla på offside i efterhand var protesterna därför förgäves.

Tvingade fram en match sex

I förlängningen avgjorde sedan Joonas Lyytinen och förlängde serien. Nu väntar match sex på hemmaplan för Timrå. Återigen är det då en match som de måste vinna.

– Det var många onödiga utvisningar för att vara en sådan här match. Vi visste att vi har det i oss och vi har visat två gånger nu att vi kan komma tillbaka, säger Joonas Lyytinen i C Mores sändning. 

För Örebro var det Emil Larsson och Filip Berglund som gjorde målen i matchen. Båda i numerärt överläge. Timrås första mål i matchen gjordes av Emil Pettersson


TV: "Vem ska Karlkvist göra till poängkung nu?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL