Aron Kiviharju.
Foto: Andreas Haas/IMAGO
Spelarövergångar

Uppgifter: Aron Kiviharju lämnar TPS för HIFK

ANNONS

En värvningsbomb briserar just nu inom finländsk hockey. 
Enligt Ilta-Sanomat så lämnar supertalangen Aron Kiviharju TPS – för spel i HIFK. 

Aron Kiviharju har lyfts fram som en supertalang inför NHL-draften 2024 där han rankats så högt som tvåa och utmanar därmed även om att bli draftetta.

Han är fostrad i TPS och har spelat hela sin karriär i klubben – men nu ser det ut att ändras. Under fredagen slår nämligen värvningsbomb ner som skakat om finsk ishockey. 

Enligt Ilta-Sanomat så kommer nämligen 17-åringen lämna moderklubben TPS Åbo – för spel i konkurrenten HIFK. Det är ett tungt tapp för TPS som tappar en av de största talangerna som klubben någonsin fått fram.

Redan skrivit historia

Kiviharju började få uppmärksamhet redan förra säsongen då han som 15-åring gjorde 30 poäng på 35 matcher för TPS J20-lag. Han slog därmed ett nytt rekord för flest poäng av en U16-back i Finlands J20-liga. Endast nuvarande NHL-stjärnan Patrik Laine gjorde har gjort fler poäng i juniorligan som U16-spelare.

Den här säsongen fick backen debutera för TPS A-lag som 16-åring och gjorde då tre poäng på 21 matcher i Liiga. Aron Kiviharju togs även ut till Finlands JVM-trupp och såg ut att bli den blott sjunde U17-spelaren i Finlands historia att spela JVM. Kiviharju petades dock från JVM-truppen i precis sista stund. 

Nästa säsong ser alltså storlöftet ut att spela i Helsingfors.


TV: Här gör Simon Edvinsson sitt första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL