Steve Yzerman.
Foto: Bildbyrån
VM 2023

Steve Yzerman kliver in i Kanadas VM-lag

ANNONS

I mitten av maj inleds hockey-VM i Finland och Lettland. Laget kommer att byggas St. Louis general manager Doug Armstrong – som till sin hjälp får Steve Yzerman.

Under gårdagskvällen lät Hockey Canada meddela vilka ledare som att bygga det kanadensiska VM-laget till den stundande turneringen i Tammerfors och Riga. 

St. Louis Blues general manager Doug Armstrong kommer att leda laget i egenskap av general manager. Armstrong var general manager för Kanada vid World Cup 2016 och har tidigare varit involverad i fyra VM-turneringar och två OS med Kanada.

Till sin hjälp får Armstrong även två tungt meriterade namn.

Förutom Arizona-ikonen Shane Doan får Armstrong även hjälp av Detroit Red Wings general manager Steve Yzerman i egenskap av assisterande general manager.

Förde Kanada till OS-guld

Steve Yzerman spelade tre VM, två OS och ett World Cup med Kanada som spelare och har efter spelarkarriären även deltagit som ledare vid tre VM och två OS. Senast Yzerman var involverad med det kanadensiska herrlandslaget var i OS 2014, då han som general manager förde laget till ett OS-guld.

Shane Doan har varit involverad i tre VM och ett OS med Kanada på ledarsidan, där han så sent som förra året var landslagets general manager i VM och OS.

Vem som kommer att träna det kanadensiska VM-laget är i nuläget inte känt. Förra året, då Kanada förlorade VM-finalen mot Finland, tränade Claude Julien laget.


Ur arkivet: Sakari Manninen avgör VM-finalen 2022

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL