Cole Sillinger.
Foto: Bildbyrån
NHL

Cole Sillinger skickas till AHL: "Enormt viktigt"

ANNONS

Redan som 18-åring slog sig Cole Sillinger in i Columbus Blue Jackets och den här säsongen har juniorforwarden fortsatt vara ordinarie i laget. Nu avslutar 19-åringen säsongen i farmarligan.
– Det här är en bra möjlighet för Cole, säger general managern Jarmo Kekäläinen till klubbens hemsida.

Förra säsongen lyckades Cole Sillinger ta det gigantiska klivet från USHL raka vägen in i Columbus Blue Jackets NHL-lag och som 18-åring producera 31 poäng på 79 matcher.

Den här säsongen har 19-åringen haft en tyngre säsong, där det bara blivit elva poäng på 64 matcher för bottenlaget. När Blue Jackets säsong redan är körd i botten vill klubben nu ge stortalangen en chans att vinna.

"Enormt viktigt"

Därför väljer Blue Jackets att skicka centern, som draftades som tolfte spelare totalt i 2021 års NHL-draft, till AHL-klubben Cleveland Monsters. Det meddelar Blue Jackets via sin hemsida.

– Det här är en bra möjlighet för Cole att ansluta till Monsters då de fortsätter att jaga en plats i Calder Cup-slutspelet. Att ta ett större ansvar och spela matcher med ett slutspel i potten, och förhoppningsvis även slutspelsmatcher, är enormt viktigt för utvecklingen för spelare som Cole, säger general managern Jarmo Kekäläinen.

Jämför med Werenski

Den finske general managern gör liknelsen med Zach Werenski, som under sitt första proffsår anslöt till AHL-klubben och förde laget till en Calder Cup-seger.

– Zach Werenski var i en liknande position för några år sedan och den erfarenheten hjälpte honom individuellt, samtidigt som han hjälpte laget till att vinna Calder Cup, säger Kekäläinen.

I Columbus farmarlag Cleveland Monsters återfinns sedan tidigare svenskbacken Marcus Björk.


TV: NHL-experten om Ekholms betydelse för Oilers

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM