Adam Rundqvist.
Foto: Imago
Europa

Adam Rundqvist förlänger med Thurgau

ANNONS

Adam Rundqvist har under sin tid i Thurgau skolats om från center till back. Nu blir den 32-årige svensken kvar i den schweiziska andradivisionsklubben.

Adam Rundqvist lämnade Sverige och Hockeyettan-klubben Skövde 2017 för ett utlandsäventyr i den schweiziska andraligan La Chaux-de-Fonds. Sedan dess har han blivit kvar i Schweiz – och kommer att bli det ytterligare en säsong.

Rundqvist, som spelat i andradivisionsklubben Thurgau sedan 2018, har förlängt sitt kontrakt med ett år med den schweiziska klubben. Det meddelar Thurgau via sin hemsida.

Har skolats om

Under sin tid i Thurgau har Rundqvist skolats om från sin centerposition till att bli back i den schweiziska klubben. Den här säsongen producerade han 21 poäng (4+17) på 45 matcher i grundserien samt ytterligare nio poäng (0+9) på elva matcher i slutspelet när Thurgau tog sig till semifinal i den schweiziska andraligans slutspel.

Hemma i Sverige har Rundqvist spelat sju säsonger i division 1/Hockeyettan samt två allsvenska säsonger med Sundsvall och Borås. På meritlistan har 32-åringen, som är son till Färjestadsikonen Thomas Rundqvist, även 13 elitseriematcher med Färjestad.

I Thurgau återfinns även Tre Kronors tidigare assisterande förbundskapten Markus Åkerblom som huvudtränare. Klubben har även haft svenske Karl Malmquist som målvaktstränare och videocoach de senaste två säsongerna, men 33-åringen har via sociala medier bekräftat att han kommer att lämna klubben.


TV: Studio Oddset Hockey om SM-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM