Victor Hedman är petad från backtronen – enligt spelarna själva
Foto: Bildbyrån (Montage)
NHL

Victor Hedman petad från backtronen – enligt spelarna själva

ANNONS

626 NHL-spelare har sagt sitt. Sidney Crosby är alltjämt ligans mest kompletta spelare – medan Victor Hedman inte längre är ligans bästa back. Det visar spelarfackets stora enkätundersökning.

NHL-spelarnas spelarfack NHLPA genomför varje år en enkätundersökning där spelarna själva får rösta fram sina favoriter i ligan. Spelarna röster om att från vem som är ligans mest kompletta spelare till vilken spelare som har bäst “shoe game”.

Under gårdagen presenterade NHLPA årets enkätundersökning, där 626 NHL-spelare deltagit. I undersöknings står det bland annat klart att Sidney Crosby alltjämt anses vara den mest kompletta spelaren i ligan, då Pittsburgh-stjärnan fick drygt 30 procent av rösterna. Noterbart är att årets dominanta poängkung Connor McDavid “bara” fick elva procent av rösterna och därmed slutade på en fjärdeplats i den omröstningen.

Hedman petad från tronen

Några svenskar finns också med på enkätundersökningens topplistor. När spelarna senast röstade om vem som var ligans bästa back (2021) toppade Victor Hedman listan, men när spelarna i år svarade på den frågan tog Coloradostjärnan Cale Makar hem en jordskredsseger med närmare 64 procent av rösterna. 

Hedman får i stället nöja sig med en andraplats i omröstningen med 11,4 proent av rösterna. Även Erik Karlsson (fyra med 3,3 procent av rösterna) och Rasmus Dahlin (sexa med två procent) tog sig in på topplistan.

Zibanejad och Bratt – två av ligans mest underskattade

Även Mika Zibanejad får ett omnämnande i enkätundersökningen, då 3,3 procent av spelarna anser att han är ligans mest underskattade spelare. Det ger New York Rangers-svensken en tredjeplats bakom Aleksander Barkov (23 procent) och Tage Thompson (4,3 procent). 

Jesper Bratt får också röster som ligans mest underskattade spelare, då New Jersey-svensken tar en delad femteplats tillsammans med Brayden Point med 2,7 procent av rösterna.

Utanför isen rankas Oliver Ekman Larsson som den spelare med fjärde bäst “shoe game” i ligan, en kategori som toppas av Torontos superstjärna Auston Matthews.


TV: Bakom kulisserna: Dahlins All Star-debut i Florida

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL