Brynäs IF

Inge Hammarströms sylvassa kritik: "Dåligt sportsligt styre"

ANNONS

Inge Hammarström riktar stenhård kritik mot Brynäs sportsliga ledning. Brynäsikonen menar att det är deras fel att man idag ramlade ur SHL.
– Det är det som gjort att killarna på isen inte levererat, säger han.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Den 23:e mars 2023 blev en historisk dag i svensk hockey. För första gången någonsin åkte Brynäs ur SHL. Det blev drygt sex decennier i högstaligan för de trettonfaldiga svenska mästarna.

Inge Hammarströmvar med under delar av storhetstiden och har fyra SM-guld på sin meritlista. Han riktar nu stenhård kritik mot Brynäs sportsliga ledning.
– Det har varit ett dåligt sportsligt styra, uppifrån och ned, under ett antal år. Det är det som gjort att man hamnat här. Produkten på isen har inte varit bra nog. Tabellen ljuger inte.
– De får ta på sig det här. Från ordförande till styrelse, sportchef och tränare. Det är hela vägen ned. Det är det som gjort att killarna på isen inte levererat.

Inge Hammarström var själv med som rådgivare under Andreas Dackells korta tid som sportsligt ansvarig.

Märkte du av problemen redan då?
– Ja, redan då var vi inne på att förändra och ha en sportgrupp med professionella personer som kan hockey. Men det skedde aldrig. Sen har jag bevittnat allt på håll, som alla andra, säger han till hockeysverige.se.

Hammarström är märkbart ledsen över degraderingen.
– Det är fruktansvärt. Jag är oerhört ledsen. Jag har följt föreningen i alla år, efter min aktiva karriär, och det har aldrig funnits på kartan att hamna i den här situationen.

Är det svårt att ta in?
– Ja, jättesvårt. Det är sällan jag varit så här ledsen. Det gör ont i ett Brynäshjärta.

Legendaren menar att vägen tillbaka till finrummet kan bli lång.
– De har ett hästjobb framför sig, uppifrån och ned. Om de har en plan B eller inte har jag ingen aning om. Men det borde man ha, för det har varit skakigt ett antal år.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL