Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Per Kenttä kritiserar Västerås - efter anmälningen

ANNONS

Under matchen klarade sig Daniel Rahimi från en utvisning. Men i efterhand har en anmälan till disciplinnämnden gjorts. En anmälan som nu får hård kritik av Björklövens Per Kenttä. 
– Jag tycker att det är katastrof, säger sportchefen till Västerbottens-Kuriren.

Björklöven vann det tredje kvartsfinalmötet med Västerås under gårdagen, med 2–1, men inte utan problem och kontroversiella situationer. I efterhand har det mesta handlat om två situationer som resulterat i anmälningar till disciplinnämnden. 

Nu riktar Björklövens sportchef Per Kenttä hård kritik mot Västerås och hur den senaste av anmälningarna gick till. 
– Jag tycker att det är katastrof att deras läkare kan få anmäla, när klubbarna sagt tidigare att vi inte ska anmäla varandra. Referensgruppen valde i går att inte ta saken vidare, då tycker jag att det är dåligt att Västerås ändå får igenom det, säger Kenttä till Västerbottens-Kuriren.

Agerar för att täcka upp: “Han är beredd”

Daniel Rahimi hade under matchen hamnat i en närkampssituation med Västeråsbacken Nick Albano, men klarade sig från utvisning. Under onsdagen såg det även ut som att han hade klarat sig från en anmälan till disciplinnämnden, men till slut kom den, en stund efter att anmälan av Veeti Vainio hade trillat in. 

Vainio fick under det tredje mötet ett matchstraff för en tackling. En situation som för sig skapade en hel del irritation och förvirring. 

Nu väntar ett möte i Västerås för Björklöven som tvingas agera för att täcka upp för eventuella avstängningar på backduon. 
– Vi får flyga ner Viljami (Juusola) hit, så att han är beredd, säger Kenttä.


TV: Är Leksand fortfarande inne på rätt spår?


 

Den här artikeln handlar om: