TV: Mika Zibanejad visade vägen – sköt två mål i segern

Mika Zibanejads fina säsong fortsätter. I natt gjorde svensken New York Rangers två första mål i 5-3-segern mot Washington.
– Jag tycker att vi kom ut starkt, säger svensken till NHL.com.

New York Rangers stjärnor börjar få ordning på grejerna. I natt stod samtliga av storstjärnorna för poäng – men det var en svensk som visade upp sig allra mest.

Mika Zibanejad gjorde nämligen 1-0 efter bara fyra minuter av matchen. Efter en kvittering av Nicolas Aubé-Kubel gjorde sedan svensken också 2-1 bara 16 sekunder efter Capitals kvittering.

– Det var viktigt för oss att få en bra känsla nu när vi är tillbaka på hemmaplan. Det var inte en perfekt match hela vägen men vi gjorde mycket bra, hade många rätt, som vi kan bygga vidare på framöver, säger stjärnsvensken till NHL:s hemsida.

Rasmus Sandins succé fortsätter

Patrick Kane gjorde sedan 3-1 innan den första perioden var över. Artemij Panarin, Vladimir Tarasenko och Adam Fox hade en varsin assist på målen. Även stjärnmålvakten Igor Sjestjorkin hade en assistpoäng på Mika Zibanejads andra mål.

I den andra perioden gjorde sedan Jacob Trouba 4-1, på assist av Patrick Kane och Vincent Trocheck. Den sistnämnde hade även en assist till Kanes 3-1-mål.

Matt Irwin reducerade för Washington på pass av Rasmus Sandin, som nu har gjort åtta assist på sina första fyra matcher. Nic Dowd reducerade ännu en gång för Capitals som skapade lite nerv i matchen sista halvan av tredje perioden.

Tillslut satte dock Jimmy Vesey spiken i kistan med sitt 5-3-mål.