NHL

TV: Flyers kan trejda Carter Hart – för att satsa på Samuel Ersson

ANNONS

Samuel Ersson har imponerat under säsongen och visat att han är att räkna med. Nu kommer uppgifter från Nordamerika att Flyers kan trejda stjärnan Carter Hart – för att helt satsa på svensken. 
– Det här är verkligen något att hålla koll på, säger insidern Jeff Marek i sitt segment 32 Thoughts.

Philadelphia går igenom en omorganisering och kommer göra stora förändringar framöver. Under fredagen fick klubbens GM Chuck Fletcher sparken, och in kom istället Daniel Brière

Nu väntar en spännande sommar där klubblegendaren ska sätta sin egen prägel på laget.

Då kan en svensk få en huvudroll. Samuel Ersson har spelat bra i både NHL och AHL under säsongen, och har fått lovord för sina insatser. Något som innebär att Falusonen har vuxit ut till ett av Flyers stora framtidsnamn.

Ger Flyers ett par alternativ

Och enligt Jeff Marek kan det komma att öppna dörrar för Philadelphia. Lagets förstemålvakt Carter Hart kan nämligen kom att trejdas, för att det istället ska satsas helt på Ersson. 

– Det här ger Flyers ett par alternativ. Philly kan förlänga med Carter Hart under sommaren, men om de ska gå genom en rebuild: A, vad skulle de få för honom på öppna marknaden, vi misstänker mycket. Och B, vill Carter Hart spendera karriärens bästa år i en rebuild?, säger insidern i 32 Thoughts. 

Carter Hart är 24 år och har visat att han kan vara en målvakt i toppskiktet av ligan. Under karriären har han vunnit ett JVM-guld med Kanada och har både ett JVM- och ett VM-silver i troféskåpet.

Samuel Ersson har spelat 31 AHL-matcher och tio NHL-matcher under säsongen.

Se hela intervjun i spelaren ovan!

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL