Björklöven förlorade mot Luleå

Straffar avgjorde för Luleå i bortasegern mot Björklöven

Björklöven mötte Luleå borta i en match i J18 Nationell norra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Luleå vinna med 5-4 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 1-0). Adam Persson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

– Vi gör en mycket bra prestation idag. Vi spelar med ett tålamod och en noggrannhet med puck. Jag är väldigt stolta över grabbarna som också visar prov på bra moral och kommer tillbaka trots underläge, tyckte Björklövens tränare Oskar Hägglund, efter matchen.

Segern var Luleås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Luleå inledde bäst och tog ledningen genom Ruslan Jamaldinov efter 10.32, men Björklöven kvitterade genom Bruno Osmanis bara två minuter senare.

Luleå startade andra perioden bäst. Laget gick upp till en 1-3-ledning genom mål av David Thomasson och Gustav Engman innan Björklöven svarade och gjorde 3-2 genom Sigge Jonsson.

11.05 in i tredje perioden nätade Björklövens William Bergström Viksten på pass av Philip Hemmyr och kvitterade.

12.40 in i perioden slog Filip Holst - Persson till framspelad av Melvin Hällström och Kasper Johansson och gav laget ledningen.

Efter 15.54 nätade Evin Andersson på pass av Liam Lindström och William Bergström Viksten och kvitterade för Björklöven.

I straffläggningen var det Luleå som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Adam Persson för.

Det här var Björklövens sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås tredje uddamålsseger.

Serien är nu färdigspelad. Björklöven slutar på nionde plats, och Luleå på fjärde plats.