Mikko Manner.
Foto: Bildbyrån
SHL

"Jag är tränare så länge dom säger"

ANNONS

Brynäs kommer att tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.
Mikko Manner räknar med att leda laget i ödesmatcherna mot Malmö.
– Jag är tränare så länge dom säger, säger Manner till Gefle Dagblad.

När Brynäs senast spelade kval för att hålla sig kvar i SHL valde klubben att bryta avtalet med den dåvarande tränaren Peter Andersson för att i stället låta Nils Ekman och Josef Boumedienne leda laget under våren 2021. 

När ett nytt negativt kval nu väntar så räknar huvudtränaren Mikko Manner med att leda laget i matchserien mot Malmö.

– Jag har varit tränare här i ett och ett halvt år och har fokuserat mig på nästa dag som vanligt, tills någon säger något annat. Jag går ju inte och frågar om jag får vara tränare, utan jag är tränare så länge dom säger. Jag gör mitt bästa för att hjälpa laget och litar på att mina kunskaper räcker till, säger Manner till Gefle Dagblad.

“Andra människor som tar beslut”

När lokaltidningen under gårdagen frågade Brynäs sportliga ledning om Manner skulle leda laget i kvalspelet svarade klubbdirektören Håkan Svedman varken ja eller nej.

– Jag har fokus just nu på att göra så bra arbete som möjligt, sedan är det andra människor som tar beslut om jag är rätt människa att leda eller inte. Men just nu känner jag förtroende från alla, inifrån klubben, säger Manner.

Brynäs spelar sin sista match i SHL:s grundserie under torsdagskvällen, då man tar emot serieledaren Växjö på hemmaplan.


TV: Grundseriens tre snyggaste SHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM