NHL

William Nylander nära personbästa – efter ny uppvisning

ANNONS

William Nylander fortsätter leverera offensivt. Svensken stod för två assist i 4-3-vinsten mot New Jersey – och var den som spelade fram Auston Matthews till avgörandet med tre minuter kvar.
– Vacker pass av “Willie" att läsa av pressen och hitta mig därinne, säger Matthews till NHL.com.

Med två nya assist är William Nylander nu uppe i 15 poäng senaste tio matcherna. Något som gör att han nu endast har fyra poäng upp till sin poängbästa säsong någonsin, som ligger på 80 poäng.

Den andra assisten i nattens match mot New Jersey var dessutom direkt matchavgörande för att Toronto skulle ta hem segern.

I numerärt överläge kom svensken ner längs högerkanten och hittade en ledig Auston Matthews i slottet. Där gjorde superstjärnan inga misstag utan han borrade dit 4-3-målet, efter att Michael Bunting släppt pucken mellan sina egna ben.

– Det gav mig mer tid till att få av skottet. Vaket av honom och en vacker pass av “Willie” att läsa av pressen och hitta mig därinne, säger Matthews till NHL.com.

Boqvist med två assist

William Nylanders första assist var till Calle Järnkrok, för 1-0 i matchen. Det efter att Nylander hittat sin landsman på den bortre stolpen med en vacker passning. Järnkrok hade där helt öppet mål.

Jesper Boqvist hade två assist för New Jersey när han två gånger om spelade fram Erik Haula till mål. Ondrej Palat gjorde även han mål för New Jersey, och hade med det tre poäng.

Michael Bunting och Mitch Marner gjorde Torontos övriga mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL