Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Elias Pettersson når 300 poäng i NHL

Elias Pettersson var i händelsernas centrum i nattens straffseger över Nashville. Först pricksköt han in sin 300:e poäng i NHL-karriären – innan han i straffläggningen ordnade bonuspoängen till Vancouver.

För andra säsongen i rad har Elias Pettersson skjutit 30 mål under en och samma säsong. Detta efter att han i den första perioden i nattens möte med Nashville Predators på ett minst sagt pricksäkert sätt skjutit Canucks till en 1–0-ledning med ett handledsskott som var otagbart för Juuse Saros i Predators-målet.

Petterssons mål innebar att han nådde milstolpen 300 poäng i NHL, vilket han nu är den 64:e svenske spelaren att uppnå i karriären. Han blev därmed också den näst snabbaste spelaren i Canucks historia att nå 300 poäng med klubben, då det endast krävdes 306 matcher för 24-åringen att nå milstolpen. Bara Pavel Bure (246 matcher) har varit snabbare.

Den svenske stjärnans kväll var inte över där, heller.

Avgjorde straffläggningen

Efter att Predators lyckats hämta upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden, där rookieforwarden Luke Evangelista blev tvåmålsskytt, gick matchen vidare till förlängning och sedermera straffar.

Där räddade Canucks-reserven Arturs Silovs samtliga tre strafförsök från Predators medan Pettersson blev straffläggningens enda målskytt med ett lurigt avslut mellan Saros benskydd.

Pettersson har nu producerat 79 poäng (30+49) på 61 matcher den här säsongen för Vancouver. Med den noteringen ligger han tvåa i svenskarnas poängliga i NHL, bara slagen av Erik Karlsson (82 poäng).

Vancouver Canucks – Nashville Predators 4–3 e. str (2–1, 0–0, 1–2, 0–0, 1–0)
Vancouver: Elias Pettersson (30), Vasilij Podkolzin (3), Dakota Joshua (9).
Nashville: Luke Evangelista 2 (2), Colton Sissons (11).

***

Rasmus Sandin har fått en minst sagt produktiv start i sin nya klubb Washington Capitals. Efter att ha noterats för tre assist i sin debut för huvudstadsklubben stod han i natt för ett mål och en assist när Capitals förlorade med 2–4 mot Los Angeles Kings.

Adrian Kempe stod för ett mål och en assist för Kings i matchen, medan Viktor Arvidsson noterades för två assist. Även Nicklas Bäckström skrev in in sig i poängprotokollet för Capitals, då han tillsammans med Sandin fanns med i förarbetet till Aleksandr Ovetjkins powerplay-mål i den tredje perioden.

Los Angeles Kings – Washington Capitals 4–2 (0–0, 2–1, 2–1)
Los Angeles: Vladislav Gavrikov (4), Phillip Danault (16), Mikey Anderson (3), Adrian Kempe (30).
Washington: Rasmus Sandin (5), Aleksandr Ovetjkin (36).

***

Calgary bortabesegrade Dallas med 5–4 i natt efter stor dramatik i den tredje perioden. Flames hade en tvåmålsledning i den tredje perioden efter att både Elias Lindholm och Rasmus Andersson blivit målskyttar för Flames, men Stars lyckades både reducera och kvittera matchen i slutakten.

Calgary skulle emellertid gå segrande ur matchen, då Tyler Toffoli blev stor matchvinnare för bortalaget genom sitt matchavgörande mål med endast 6,2 sekunder kvar att spela.

Fri med Jake Oettinger gjorde Toffoli inget misstag.

– Jag tittade mig över axeln runt rödlinjen och såg att jag hade tid att göra vad jag ville. Uppenbarligen gjorde jag rätt val, säger Toffoli till NHL.com.

Dallas Stars – Calgary Flames 4–5 (0–1, 2–2, 2–2)
Dallas: Jason Robertson (38), Max Domi (19), Roope Hintz (30), Jamie Benn (26).
Calgary: Nick Ritchie (10), Nikita Zadorov (9), Elias Lindholm (18), Rasmus Andersson (8), Tyler Toffoli (26).