Niklas Johansson.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
Hockeyettan

Niklas Johansson avbryter sin comeback – lägger av

ANNONS

Niklas Johansson blev klar för en comeback i Karlskrona strax innan transferdeadline.
Men efter bara fyra matchers spel avbryter han comebacken och ser ut att avsluta karriären. 
– Jag har spelat elithockey i 20 år men känner att det är dags att gå vidare, säger 37-åringen till KHK:s hemsida

Strax innan transferfönstret stängde plockade Karlskrona tillbaka förre lagkaptenen Niklas Johansson

Men det blev en kort comeback på isen för 37-åringen. Under fredagen meddelar KHK att Johansson avbryter sin comeback och inte kommer spela med laget mer. Det blev bara fyra matcher tillbaka för centern.

– För mig var det självklart att ställa upp för klubben i mitt hjärta. Fanns det minsta möjlighet för mig att bidra med rutin och erfarenhet till att KHK skulle nå playoff så ville jag vara där. Nu när slutspelsplatsen är säkrad och spelare kommer tillbaka från skador så har jag dragit mitt strå till stacken och det är dags att återvända till mina vardagsrutiner igen, säger Niklas Johansson till klubbens hemsida

“Fullt fokus på familjen och min civila karriär”

Nu ser 37-åringen då ut att avsluta sin aktiva hockeykarriär. 

– Det var även viktigt för mig själv att sluta cirkeln. Jag har spelat elithockey i 20 år men känner att det är dags att gå vidare. Jag kommer följa KHK från läktaren och kanske göra lite inhopp med veteranerna för att hålla igång kroppen. Men framöver är det fullt fokus på familjen och min civila karriär, säger han.

Niklas Johansson har spelat 543 allsvenska matcher i sin karriär och har även gjort 302 matcher i Hockeyettan. Totalt spelade han 300 matcher i just Karlskrona. 


TV: Gustafsson: "Det hjälper att man känner några sen tidigare"

Den här artikeln handlar om: