Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Dawson Mercer har gjort mål i åtta raka matcher

ANNONS

Det mesta studsar rätt för New Jersey Devils forward Dawson Mercer just nu. I nattens förlustmatch mot Vegas förlängde han sin målsvit till åtta raka matcher – och kan i helgen tangera Wayne Gretzkys rekord.

I slutskedet av den första perioden i nattens möte mellan Vegas Golden Knight och New Jersey Devils lyckades bortalagets 21-årige forward Dawson Mercer pricka in 2–1-målet till Devils med ett distinkt handledsskott.

Målet innebar att han förlängde sin målsvit till åtta raka matcher – och att han nu har den näst längsta målsviten någonsin i NHL för spelare som är 21 år eller yngre. 

Kan tangera Gretzkys rekord

Bara självaste Wayne Gretzky har noterats för en längre målsvit i samma ålder, då han säsongen 1981/92 gjorde mål i nio raka matcher.

– Jag såg chansen och tänkte ta pucken mot mål, men det är aldrig en dålig idé att bara skjuta. Jag var glad att se den gå in, säger Mercer till Devils hemsida.

I helgens bortamatch mot Arizona Coyotes kan således Mercer tangera ett av Gretzkys många rekord i händelse av att han blir målskytt. Bland de tidigare spelarna som gjort mål åtta matcher i rad vid 21 års ålder återfinns legendarer som Stan Mikita, Mike Gartner och Mike Bossy.

Sänktes av storspelande målvakt

Tyvärr, för Mercer och Devils del, kunde inte bortalaget toppa av det hela med en seger i bortamatchen mot Vegas. Trots att Jesper Bratt sköt ett av lagets mål och Jesper Boqvist spelade fram till Miles Woods mål i den tredje perioden så kunde Golden Knights vinna mötet med 4–3 efter straffar.

Stor matchvinnare för Golden Knights blev målvakten Adin Hill som gjorde 47 räddningar i matchen.

– Deras målvakt gjorde en fantastisk match. De hade en rätt bra push i den andra perioden, men vi svarade upp bra och gjorde det bra i den tredje perioden och i övertiden. Vi dominerade totalt, men han gjorde fem eller sex fina räddningar, säger Devils tränare Lindy Ruff.

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 4–3 e. str (1–2, 1–0, 1–0, 0–0, 1–0)
Vegas: Jonathan Marchessault 2 (19), Jack Eichel (23).
New Jersey: Jesper Bratt (25), Dawson Mercer (21), Miles Wood (11).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL