Antti Suomela.
Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån
SHL

Antti Suomela skriver in sig i historieböckerna – en av de bästa genom tiderna

ANNONS

Antti Suomela gjorde 1+1 i Oskarshamns 4-3-seger mot Timrå.
Han har därmed 36 mål och 65 poäng den här säsongen vilket gör att han kliver in topp tio över poängbästa säsonger i SHL. 

Oskarshamn och Timrå möttes under lördagen i en väldigt viktig match för att något av lagen skulle kliva upp mot att ta en direktplats till kvartsfinal. 

Då var det storstjärnan Antti Suomela som klev fram återigen för smålänningarna. 

Oskarshamn hade inte gjort mål på tre raka matcher men Suomela klev då fram och satte 1-0 efter 28 sekunders spel i andra perioden. Det var hans 36:e mål den här säsongen. Bara fyra minuter senare var Suomela i farten igen, men då som passningsläggare.

Suomela historisk

Suomela assisterade till Ahti Oksanens 2-0-mål och poängkungen kliver därmed upp på 65 poäng den här säsongen. Den finländske stjärnan klättrar då upp bland de tio poängbästa säsongerna i Elitserien/SHL:s historia. Hans 65 poäng är nämligen åttonde bäst under en och samma säsong. Hans 36 mål är också sjätte bäst av en spelare i en och samma säsong. 

Han har nu två matcher på sig att klättra ytterligare på listan. Han har dock sex mål och elva poäng upp till Håkan Loobs mål- och poängrekord på 42 mål och 76 poäng på en Elitseriesäsong. 

Oskarshamn vann sedan också matchen mot Timrå med 4-3 och kliver upp som femma i SHL-tabellen. De ligger nu tre poäng före just Timrå som ligger utanför en topp sex-plats.

Oskarshamn – Timrå 4–3 (0-0,3-2,1-1)

Oskarshamn: Antti Suomela, Ahti Oksanen, Johan Johnsson, Lukas Pilö. 
Timrå: Olli Palola, Joonas Lyytinen, Magnus Pääjärvi. 


Experterna: Så borde Rangers använda Patrick Kane

Den här artikeln handlar om: