Anders Bastiansen.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Anders Bastiansen avslutar karriären efter säsongen

ANNONS

42 år gammal har nu Anders Bastiansen bestämt sig.
Färjestads förre guldhjälte avslutar ishockeykarriären efter årets säsong. 
– Jag tror helt enkelt inte att kroppen orkar längre. Jag har faktiskt bestämt mig för länge sedan, säger han till norska tidningen Budstikka.

Anders Bastiansen lämnade svensk ishockey 2014 men har sedan fortsatt spela i nio år efter sortin från Färjestad. 

I åtta raka säsonger har han spelat i moderklubben Frisk Asker hemma i Norge och han har även varit lagkapten sex raka år men nu är det slut. 42-åringen avslöjar nu att han kommer att avsluta sin karriär efter årets säsong. 

– Jag lägger av efter den här säsongen. Jag kommer inte spela nästa år, säger han till norska tidningen Budstikka.

Anders Bastiansen har gjort tolv poäng på 43 matcher för Frisk Asker den här säsongen. Själv menar veteranen att han inte orkar göra en ny satsning inför säsongen 2023/24. 

– Jag trivs och tycker att det här är jättekul. Jag älskar att spela ishockey, säger han och fortsätter: 
– Men jag orkar bara inte med den här körningen ett år till. Jag känner att kroppen inte får det gjort på samma sätt längre.

Vann Stefan Liv Memorial Trophy

Anders Bastiansen är känd för den svenska publiken då han har spelat 443 SHL-matcher för Färjestad och Mora samt 55 matcher i HockeyAllsvenskan för Arboga och Almtuna. 

Han var då en av Elitserien/SHL:s bästa centrar under flera år och vann SM-guld med Färjestad både 2009 och 2011. När Färjestad vann guldet 2011 var Bastiansen också lagets bäste målskytt och fick då ta emot Stefan Liv Memorial Trophy som slutspelets MVP. 

Bastiansen lämnade Färjestad 2014 efter sex säsonger i klubben och sedan 2015 har han spelat i moderklubben Frisk Asker. Anders Bastiansen är en av Frisk Askers största spelare genom tiderna med näst flest matcher (521) och tredje flest poäng (414) i klubbens historia.


TV: Studio Oddset Hockey om SDHL-slutspelet

Den här artikeln handlar om: