Troja/Ljungby vann mot HC Vita Hästen

Målfest när Troja/Ljungby krossade Vita Hästen i Ljungby Arena

Troja/Ljungby hade inga problem med Vita Hästen i J20 Region syd herr, och vann hemma med 6-0 (3-0, 0-0, 3-0).

– Vi gör en hel del bra saker i första perioden. Sen tycker jag att vi går ner oss i andra perioden. Tredje helt okej. Bra att vi gör tre i powerplay och kul att vi får göra sex mål framåt, kommenterade Troja/Ljungbys tränare Robert Sundin efter matchen.

Troja/Ljungby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Linus Lindahl, Alexander Bengtsson och Simon Persson.

Andra perioden blev mållös.

Troja/Ljungby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av August Hummer, Hampus Pålsson och Alexander Bengtsson.

Troja/Ljungbys Axel Håkansson hade tre assists och Alexander Bengtsson stod för två mål och ett assist.

Troja/Ljungby har fyra segrar och en förlust och 23–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vita Hästen har två vinster och tre förluster och 13–17 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Troja/Ljungby klara seriesegrare, och Vita Hästen är på elfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 28 februari. Då möter Troja/Ljungby Tingsryd i Dackehallen 19.15. Vita Hästen tar sig an Olofström hemma 19.40.

TV: Ingen hänger med Isac Lundeström