Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

David Pastrňák tvåmålsskytt – passerar 40 mål den här säsongen

Boston Bruins är nästintill ostoppbara hemma i T.D. Garden.
Under måndagskvällen kom ännu en hemmaseger med 3-1 över Ottawa Senators efter att David Pastrňák gjort två mål.
Pastrňák passerar nu 40 mål för tredje gången i sin NHL-karriär.

Under måndagen är det Presidents' Day i USA vilket innebär att det spelas tidiga NHL-matcher och en av dem var Boston Bruins mot Ottawa Senators hemma i T.D. Garden.

Boston har varit nästintill ostoppbara på hemmais den här säsongen med 23 vinster på 28 matcher. Nu tog de även sin 24:e hemmavinst genom att besegra Ottawa Senators med 3-1.

Jake DeBrusk gav Bruins ledningen med fem minuter kvar av den första perioden men ledningen höll inte utan med en halv minut kvar så satte Claude Giroux 1-1.

Sedan började David Pastrňák-show.

Dubbla mål av Pastrňák

I slutet av den andra perioden pricksköt stjärnan in 2-1 då han hittade krysset bakom Ottawas målvakt Kevin Mandolese som stod i sin blott andra NHL-match. Det var Pastrňáks 40:e mål den här säsongen och det är tredje gången i sin karriär som han når milstolpen under en säsong. Tidigare har han även lyckats med bedriften 2019/20 (48 mål) och 2021/22 (40 mål).

Tjecken, med ett förflutet i Södertälje, var dock inte färdig där. I den tredje perioden kom “Pasta” i ett friläge och var helt iskall. Han drog bara pucken i sidled för att sedan lägga in den mellan benen på målvakten. 3-1 i matchen och segern säkrad för Boston.

Ullmark storspelade igen

David Pastrňák har nu alltså skjutit 41 mål på 56 matcher den här säsongen och han knappar nu in på skytteligaledaren Connor McDavid. Pastrňák är nu bara ett mål bakom McDavid som leder skytteligan med sina 42 fullträffar. Pastrňák har även gjort 77 poäng vilket är tillräckligt bra för en delad fjärdeplats i NHL:s poängliga.

Linus Ullmark vaktade målet återigen för Boston Bruins och stod ännu en gång för en lysande insats. Svenske stjärnmålvakten räddade 30 av 31 skott för att ta sin 29:e seger för säsongen vilket är bäst av alla målvakter i NHL. Ullmark har också bäst räddningsprocent samt bäst insläppta mål per match i NHL.

Boston Bruins – Ottawa Senators 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)
Boston: David Pastrnak 2 (41), Jake DeBrusk (18).
Ottawa: Claude Giroux (23).