Fem (!) poäng av Pettersson när Canucks vann mot Flyers.
Video: Viaplay
NHL

Elias Petterssons galna rekordmatch: "Kan nå 100 poäng"

ANNONS

Hela fem poäng av Elias Pettersson säkrade 6–2-segern mot Philadelphia för Vancouver. 
Fem poäng som även såg till att svensken nu satt ett nytt personbästa i NHL. 
– Han kan nå 100 poäng i vinter, så bra är Elias nu, säger John Garrett i Sportsnets sändning. 

Fem poäng, två mål i tom kasse och tre assist. Det var Elias Petterssons facit efter nattens match mot Philadelphia Flyers. Ett facit som gjorde att 24-åringen från Ånge inte bara satte ett nytt personbästa i NHL, utan krossade det. 

Inför Vancouver Canucks match i natt stod Pettersson på 66 poäng, en skörd som han tidigare har haft svårt att ta sig förbi. Både 2018/19 och 2019/20 slutade han på just den siffran efter grundserien. Förra säsongen spräckte han äntligen den barriären och nådde 68. Nu har han redan 71, efter 54 spelade matcher. 

Håller stjärnsvensken detta poängsnitt ser han ut att landa på runt hela 100 poäng. I hyllningarna efter matchen menade tidigare Vancouvermålvakten John Garrett att det definitivt är en milstolpe Pettersson kan nå. 
– Han kan nå 100 poäng i vinter, så bra är Elias nu, sade han i tv-sändningen av Sportsnet.

“Blir imponerad varje gång han kliver på isen”

De första tre poängen under kvällen kom som sagt genom framspelningar. Passningar som ledde fram till 1–0, 2–1 och även 3–1. Två av dessa mål satte av lagkamraten Anthony Beauvillier, som i intervjun efter matchen hyllade sin svenske kedjekamrat. 
– Jag behöver bara spela enkelt, försöka vinna kamper för honom på isen och låta honom göra sin grej. Jag blir imponerad varje gång han kliver på isen, säger Anthony Beauvillier i Sportsnets sändning. 

Vid det laget, efter de tre assisten, hade Elias Pettersson redan slagit det personliga rekordet, men ytterligare två poäng genom mål i tom bur blev grädden på moset. 

Vancouver Canucks – Philadelphia Flyers 6–2 (1–1, 2–1, 3–0)
Vancouver: Anthony Beauvillier x2, Andrei Kuzmenko, Phil Di Guiseppe, Elias Pettersson x2. 
Philadelphia: Justin Braun, Morgan Frost.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL