Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Skellefteå vann jämna toppmötet: "Jävligt skönt"

ANNONS

En poäng skiljde lagen inför och en poäng skiljde lagen fram till tidigt under övertiden. 
Där avgjorde Skellefteå seriefinalen mot Växjö genom 4–3 av Rickard Hugg. 
– Jävligt skönt såklart. Seriefinal, att få avgöra den är fantastiskt, säger Hugg.

Ettan mot tvåan i SHL. De stora dynastierna Växjö och Skellefteå ställdes ikväll mot varandra i vad som på förhand såg ut att bli en slutspelsliknande batalj. En batalj mellan två olika hockeyfilosofier. Vilket Skellefteåtränaren Robert Ohlsson även var inne på i intervjun inför matchen: 
– Det är viktigt att hantera det här som en slutspelsmatch. Vi måste vara bäst när det gäller. Förra året var vi bra i grundserien, men höjde oss inte när det gällde som mest. Det behöver vi göra här. Det gäller att ta sig förbi deras gegga i mittzon

Men den “geggan” som Ohlsson såg inte ut att existera när strax efter att pucken släppts. Redan efter 1 minut och 42 sekunder spelade kunde Skellefteå ta sig till ett 2-mot-1-läge som Jonathan Johnson förvaltade genom att skjuta ett oväntat skott själv. 

Ett skott som blev startskottet för en jämn match där just Skellefteå till slut stod som vinnare efter ett övertidsmål av Rickard Hugg till 4–3.

Växjö bet sig fast: “Vi är bättre”

Efter bortalagets första mål rullade matchen igång och svängde både en och två gånger. Joel Kellman kvitterade, Oscar Möller återtog ledningen, Robert Rosén kvitterade och Jonathan Johnson satte sitt andra till en ny ledning. 

Möllers mål förlängde hans poängsvit till åtta raka matcher, vilket även är karriärens längsta. 
– Det är en jämn match. Det är två bra lag, ett misstag så smäller det, säger Jonathan Johnsson till C more. 

Vid det läget i den andra perioden, med 2–3 på tavlan, var slutspelsstämningen minst sagt igång och fyra spelare fick efter ett bråk sätta sig i utvisningsbåset. 

Med kort tid kvar på andra perioden kvitterade sedan Växjö för tredje gången i matchen, denna gång genom Jayden Halbgewachs
– Båda lagen har kommit till jobbet idag. Det är såhär det ska vara. Vi är bättre än Skellefteå (skratt), säger Joel Kellman till C More inför den tredje perioden.

Går upp i serieledning: “Jävligt skönt”

Den tredje perioden bjöd på en del ställningskrig och relativt få farliga målchanser. Med dryga två minuter att spela fick Växjö ett powerplay och en väldig chans att avgöra, men inget sådant kom. Matchen gick istället till förlängning, precis som när lagen möttes i Växjö i november. Då avgjordes det hela på straffar och segern gick till Skellefteå. 

Denna gång blev det återigen en seger för Skellefteå, men efter ett förlängningsmål av Rickard Hugg. Därmed har Skellefteå vunnit sju av de tio senaste i Växjö och kliver nu upp i en serieledning, men med samma poäng som Växjö. 
– Jävligt skönt såklart. Seriefinal, att få avgöra den är fantastiskt. Det är en tuff match. Det märks att det är två topplag som spelar. Fantastiskt rolig match, sådana här matcher man vill spela, säger Hugg till C More efter matchen.


TV: Experterna överens – de vinner SM-guld

Den här artikeln handlar om: