Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Oliver Ekman Larsson utgick med skada i natt

ANNONS

Inte nog med att Vancouver Canucks föll tungt med 4–6 i nattens möte med New York Rangers. För att göra saken värre tvingades även Oliver Ekman Larsson utgå under matchen på grund av en skada.
– Jag vet inte hur allvarlig skadan är, säger tränaren Rick Tocchet.

Det var i den första perioden i nattens möte med New York Rangers som olyckan var framme för Vancouver Canucks svenske back Oliver Ekman Larsson. Vancouver-backen kunde ses i smärtor när han tog sig av isen, men exakt vad som låg bakom skadan är inte känt.

När Canucks återvände till spel i den andra perioden fanns inte Ekman Larsson med på bänken längre och under matchens gång meddelade Canucks att den svenske backen inte skulle återvända till spel i matchen på grund av en underkroppsskada.

– Jag har inte pratat med läkaren. Jag vet inte hur allvarlig skadan är, sade Canucks tränare Rick Tocchet efter matchen.

Tung NHL-debut för målvakten

Som om inte skadan på Ekman Larsson var nog tvingades även Curtis Lazar lämna matchen med en underkroppsskada, samtidigt som Canucks släppte in sex mål i målvakten Arturs Silovs NHL-debut mellan Vancouver-stolparna. 

– Det var helt klart en annan fart och skicklighetsgrad. Det var kul att få spela och få den här erfarenheten. Det var bra för mig, säger Silovs.

Mika Zibanejad var en av förgrundsfigurerna i Rangers, då den svenske stjärnan noterades för två mål och en assist i matchen. Zibanejad har nu gjort 29 mål och 29 assist på 54 matcher den här säsongen. Artemi Panarin levererade samma poängskörd som Zibanejad i matchen och har nu gjort sex mål och totalt åtta poäng på sina två senaste matcher med Rangers.

Vancouver Canucks – New York Rangers 4–6 (2–3, 1–2, 1–1)
Vancouver: Curtis Lazar (3), J.T. Miller (19), Conor Garland (11), Andrej Kuzmenko (23).
New York: Mika Zibanejad 2 (29), Artemij Panarin 2 (18), Chris Kreider (22), K'Andre Miller (6).

***

Rasmus Dahlin noterades för två assistpoäng när Buffalo Sabres vann en målrik tillställning borta mot Anaheim Ducks med hela 7–3. Dahlin har nu producerat 58 poäng (14+44) på 52 matcher den här säsongen och har sedan tidigare slagit sin poängbästa notering under en NHL-säsong (53 poäng).

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 3–7 (0–2, 3–2, 0–3)
Anaheim: Cam Fowler 2 (9), Kevin Shattenkirk (1).
Buffalo: Tyson Jost (5), Tage Thompson (36), Peyton Krebs (8), Casey Mittelstadt (9), Alex Tuch (25), Zemgus Girgensons (6), Dylan Cozens (19).

***

Joel Eriksson Ek blev målskytt när hans Minnesota Wild i natt tog emot Colorado Avalanche på hemmais. Det hjälpte dock föga för hemmalaget, som fick se sig besegrade av Avalanche med 2–3.

Värmlänningen har nu gjort 21 mål och totalt 45 poäng på 54 matcher den här säsongen för Minnesota.

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
Minnesota: Joel Eriksson Ek (21), Kirill Kaprizov (31).
Colorado: Andrew Cogliano (9), Denis Malgin (4), Nathan MacKinnon (18).

Se NHL-nattens mål i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: