Kalmar HC vann mot Troja/Ljungby

Kalmar ny serieledare efter 4-3 mot Troja/Ljungby

Det blev 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 1-0) efter förlängning hemma för Kalmar mot Troja/Ljungby i måndagens match. Därmed är laget serieledare i Allettan Norra herr, en poäng före Troja-Ljungby, efter 13 spelade matcher. Troja/Ljungby ligger på andra plats i tabellen.

– Bra och jämn hockeymatch ikväll för ett gott ändamål. Vi gillade vårt tålamod i anfallsspelet, tycker ändå vi har lite marginaler emot oss under matchen, men står överlag för en bra insats. Overtime blir ett utbyte av chanser när det väl öppnar upp sig där drar vi det längsta strået, kommenterade Kalmars tränare Viktor Tuurala.

Victor Laz blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.10 in i förlängningen.

Vinsten mot Troja/Ljungby innebär att Kalmar har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Kalmar började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.32 slog Tatu Kokkola till assisterad av Gabriel Olsson och Markus Palmberg.

Kalmar gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Linus Skager och Victor Laz.

Troja/Ljungby reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Joakim Hillding och Carl Ernstig, det sista med 2.9 kvar att spela av perioden.

Laget kvitterade till 3-3 med 42 sekunder kvar att spela genom Dennis Fröland framspelad av Henrik Rommel och Joakim Hillding.

I förlängningen tog det 4.10 innan Kalmar avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Victor Laz.

Kalmar har tre segrar och två förluster och 18–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby har fyra vinster och en förlust och 22–10 i målskillnad. Förlusten var Troja/Ljungbys tredje uddamålsförlust.

I nästa omgång har Kalmar Nybro borta i Liljas Arena, fredag 17 februari 19.00. Troja/Ljungby spelar hemma mot Tranås onsdag 15 februari 19.00.