Jakob Ihs Wozniak & Love Härenstam.
Foto: Martin Jansson & Bildbyrån (Montage)
Landslag

Ny förlust mot Finland för Team 16

ANNONS

Efter en seger i första matchen mot hemmanationen Tjeckien, har Sveriges Team 16 haft det tufft. Dagens 3–4-förlust mot Finland blev den tredje raka och andra mot just Finland. 

– En bra finnkamp i december följs upp av en 3-nationers i Tjeckien. Det ska bli kul att få mäta sig mot ytterligare en nation, samtidigt som vi får möjlighet att ge åtta nya spelare chansen att möta internationellt motstånd. Gruppen innehåller både skridskoskicklighet och spelförståelse, vilket är viktiga komponenter i vårt sätt att spela, sade Markus Korpinen, förbundskapten för Team 16, inför fabruaris turnering. 

Nu har den sista matchen matchen spelats för denna landslagssamling och juniorerna får åka hem efter tre raka förluster. 

Turneringen inleddes med en 2–1-vinst mot Tjeckien och följdes upp av en knapp straffseger mot Finland. I dag fick man chansen att revanschera sig mot rivalerna, men så blev inte fallet.

Hämtade upp underläge 

Viktor Klingsell gav Sverige ledningen i slutet av första perioden efter framspelning av Milton Gästrin och Sascha Boumedienne. Men därefter vände Finland matchen. När Sverige återigen fick näta genom Albin Laksonen, var det till ett 2–3-mål i ett försök att vända matchen. Målet assisterades av Jakob Ihs Wozniak och Sascha Boumedienne. 

Milton Gästrin gjorde sedan sin andra poäng i matchen för en kvittering i den tredje perioden, då från egen klubba in i nätet. Men trots upphämtningen gick Sverige ur mötet med Finland med ett nederlag för andra gången i rad. Finlands Benjamin Strömberg satte sitt andra mål för dagen kort efter 3–3-målet och avgjorde därmed mötet. 

Målvakt för Sverige var Love Härenstam.

Sverige U16 – Finland U16 4–3 (1–0, 0–1, 3–2)
Sverige: Viktor Klingsell, Albin Laksonen, Milton Gästrin
Finland: Alvar Ervasti, Jeremi Virtanen, Benjamin Stromberg x2


TV: "Matchen mot Finland blir den tuffaste"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL